Πως Μπορώ Να Εγκαταστήσω Τον Internet Explorer 9 Σε Λειτουργικό Windows 7;

Πως Μπορώ Να Εγκαταστήσω Τον Internet Explorer 9 Σε Λειτουργικό Windows 7;

Καλησπέρα Michel. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου και για όλη τη βοήθεια που μου προσφέρεις όλο αυτό τον καιρό. Όπως ίσως να θυμάσαι, χρησιμοποιώ Windows 7 και ενώ έχει βγει η 9η έκδοση του, εγώ ακόμη χρησιμοποιώ την 7η.

Πιστεύω όμως πως έχει φτάσει ο καιρός να αναβαθμίσω και θα ήθελα την βοήθεια σου για αυτό. Τις ευχαριστίες μου.

Η απάντηση του Michel:

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να έχεις πάντα αναβαθμισμένα στην πιο πρόσφατη τους έκδοση τα προγράμματα (αλλά και το λειτουργικό) του υπολογιστή σου.

Το πιο πάνω ισχύει για όλα τα προγράμματα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπως ο browser του υπολογιστή σου, ο οποίος σε φέρνει σε άμεση επαφή με το διαδίκτυο.

Απ' την στιγμή που η εταιρία προέβη σε αναβάθμιση του, καλό είναι να ακολουθήσεις κι εσύ, αφού τις πιο πολλές φορές οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν εκτός από εμφανισιακές αλλαγές, και αλλαγές κρίσιμες, οι οποίες πολλές φορές αφορούν την ασφάλεια  και την σταθερότητα ολόκληρου του υπολογιστή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο Internet Explorer 9 μπορεί να εγκατασταθεί ΜΟΝΟ σε υπολογιστές με λειτουργικό Windows Vista ή πιο πρόσφατο. Οι πιο παλιές εκδόσεις των Windows (Windows XP και πίσω), μπορούν να δεκτούν μόνο μέχρι την 8η έκδοση του Internet Explorer.

Όσον αφορά την περίπτωση σου, αφού είσαι χρήστης Windows 7, τότε προχωράμε να δούμε πως θα αναβαθμίσεις τον Internet Explorer στην έκδοση 9.

Αρχικά, πάμε στην ιστοσελίδα εγκατάστασης του Internet Explorer 9.

Ως πρώτο βήμα, θα επιλέξουμε σε ποιά γλώσσα θέλουμε να εγκατασταθεί ο Internet Explorer 9. Πρέπει να γνωρίζεις πως η Ελληνική έκδοση, μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε Ελληνικά Windows 7. Ανάλογα με την έκδοση των Windows 7 που έχουμε, επιλέγουμε την κατάλληλη γλώσσα. Έτσι λοιπόν, αφού χρησιμοποιώ Αγγλικά Windows 7, κατεβάζω το Αγγλικό αρχειάκι.
image

Στη συνέχεια αποθηκεύουμε το αρχείο εγκατάστασης κάπου στον υπολογιστή μας, κατά προτίμηση στην επιφάνεια εργασίας έτσι ώστε να το βρούμε εύκολα.
image

Περιμένουμε λίγο μέχρι να κατεβεί το αρχείο. Ο χρόνος που χρειάζεται είναι ανάλογος της ταχύτητας σύνδεσης μας με τον παγκόσμιο ιστό.
image

Αφού κατεβεί το αρχείο το εκτελούμε και στο πρώτο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπροστά μας κάνουμε κλικ στο Install.
image

Στη συνέχεια, περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εγκατάστασης. Αυτό μπορεί να πάρει μέχρι και 10 λεπτά, οπόταν αυτό που απαιτείται είναι υπομονή.
image

Αφού ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη εργασία, ενημερωνόμαστε πως για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή μας. -Πριν προχωρήσεις διάβασε και το επόμενο βήμα!- Όταν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το ΟΚ για επανεκκίνηση του υπολογιστή μας, κάνουμε κλικ στο Restart now.
image

Κατά τη διάρκεια της επανεκκίνησης θα δεις το ακόλουθο μήνυμα, μια φορά στη διάρκεια του κλεισίματος, και ακόμη μια καθώς θα εκκινά ο υπολογιστής σου. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, έτσι μην ανησυχήσεις. Απλά μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές της εγκατάστασης. Στη συνέχεια ο υπολογιστής θα επανεκκινήσει, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι άλλο.
image

Αφού επανεκκινήσει ο υπολογιστής, μπορείς ελεύθερα να διαγράψεις το αρχείο εγκατάστασης που κατεβάσαμε στην αρχή.

Τώρα πλέον, μπορείς να απολαμβάνεις τον Internet Explorer 9, και μαζί του ένα πιο γρήγορο και ασφαλές Web.