Πως Μπορώ Να Αλλάξω Το Θέμα Εμφάνισης (Theme) Του Google Chrome;

Πως Μπορώ Να Αλλάξω Το Θέμα Εμφάνισης (Theme) Του Google Chrome;

Σε διάφορες εικόνες που βλέπω για τον Google Chrome, τον βλέπω να έχει διαφορετική εμφάνιση από ότι ο δικός μου, πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι ότι κάπου πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα θέματα εμφάνισης.

Είναι αλήθεια; Εάν ναι, που μπορώ να τα βρώ;

Η απάντηση του Michel:

Σύμφωνα με την άποψη μιας αρκετά μεγάλης μερίδας χρηστών των υπολογιστών, η αίσθηση της παραμετροποίησης και της προσθήκης μιας προσωπικής αισθητικής νότας στα προγράμματα που χρησιμοποιούμε είναι μια υπόθεση αρκετά σημαντική.

Κινούμενη σε αυτά τα πλαίσια, η Google έχει δώσει στον Google Chrome την δυνατότητα αλλαγής της εμφάνισης, μέσω έτοιμων θεμάτων (theme).

Κάποια απ' αυτά τα θέματα είναι αρκετά έντονα σε χρώμα, με αποτέλεσμα να γίνονται κουραστικά στα μάτια, κάποια άλλα όμως είναι αρκετά όμορφα και ξεκούραστα.

Ας δούμε την διαδικασία μέσω της οποίας μπορούμε να αλλάξουμε το θέμα εμφάνισης του Google Chrome.

Θα σε πάω απ' τον σύντομο δρόμο. Έτσι σου δίνω απ' ευθείας τον σύνδεσμο στον οποίο μπορείς να βρείς όλα τα διαθέσιμα θέματα του Google Chrome. Όλα βρίσκονται εκεί, στο Chrome Web Store.

Αφού ανοίξεις τον πιο πάνω σύνδεσμο, θα βρεθείς μπροστά σε μια συλλογή απο αμέτρητα διαθέσιμα θέματα. Η λίστα ανανεώνεται συχνά με νέες προσθήκες. Αφού αποφασίσεις με ποιό απο αυτά θέλεις να ντύσεις τον browser σου, θα βάλεις το ποντίκι επάνω του, και θα κάνεις κλικ στο κουμπί Δωρεάν που θα εμφανισεί.
image

Στη συνέχεια περιμένεις μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να κατεβεί και να εγκατασταθεί το θέμα. Μπορείς να παρατηρήσεις στο κάτω μέρος τη διαδικασία. Όλα γίνονται αυτόματα.
image

Εγώ μόλις έχω εγκαταστήσει αυτό το πράσινο θεματάκι. Είναι όμως πολύ έντονο και μου κουράζει τα μάτια! Ευτυχώς υπάρχει η επιλογή Αναίρεση μπροστά μου, έτσι ώστε να επιστρέψω στο προηγούμενο μου θέμα.
image

Μου φαίνεται πως θα αφήσω την προεπιλεγμένη εμφάνιση του Google Chrome.

UPDATE: Τελικά, μετά απο ψάξιμο, βολεύτηκα με το διακριτικό pro grey.