Πως Μπορώ να Αλλάξω το Όνομα ή το Επώνυμο Μου Στο Facebook

Θα ήθελα να αλλάξω το επώνυμο μου στο facebook. Δεν θέλω πλέον να έχω το πραγματικό μου.

Είναι εύκολη διαδικασία ή θα πρέπει να κάνω ξανά εγγραφή; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Η απάντηση του Michel:

Πριν απο λίγο καιρό, η διαδικασία για να αλλάξεις το επώνυμο σου στο facebook ήταν μια αργή χρονοβόρα διαδικασία όπου έπρεπε πρώτα να συμπληρώσεις μια αίτηση αλλαγής και αργότερα να περιμένεις αρκετές ημέρες μέχρι κάποιος υπεύθυνος στο Facebook να δει το αίτημα σου και ακολούθως να το εγκρίνει ή να το απορρίψει.

Πρόσφατα, αυτή η όλη διαδικασία έχει αλλάξει και γίνεται σχεδόν αυτόματα. Σίγουρα αυτό είναι καλύτερο, αφού δεν χρειάζεται να περιμένεις τόσο για να αλλάξεις το όνομα αλλά κυρίως το επώνυμο σου.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να αλλάξεις είτε το όνομα, είτε το επώνυμο σου στο Facebook..

Σκοπός μας είναι να αλλάξουμε το όνομα -ή το επώνυμο μας-, έτσι κάνουμε κλίκ στο αλλαγή που βρίσκεται ακριβώς δεξιά απ το πεδίο Όνομα. Η παρακάτω εικόνα ειναι απολύτως διαφωτιστική.
image

Τώρα έφτασε η στιγμή να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε. Εδώ μπορούμε να τροποποιήσουμε το όνομα και το επώνυμο μας. Έχε υπόψη πως θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες σύνταξης της ελληνικής γλώσσας. Για παράδειγμα, το πρώτο γράμμα του ονόματος πρέπει να είναι κεφαλαίο και τα υπόλοιπα πεζά. Οι ειδικοί χαρακτήρες όπως για παράδειγμα πάυλες και αστεράκια δεν επιτρέπονται. Αφού λοιπόν αλλάξουμε το επώνυμο μας στο επιθυμητό, κάνουμε κλίκ στο Αλλαγή ονόματος.
image

Ακολούθως θα χρειαστεί να επιβεβαιώσουμε το αίτημα μας. Αφού διαβάσουμε και συμφωνήσουμε με τους κανόνες, επιλέγουμε το Επιβεβαιώνω ότι αυτό είναι ένα νόμιμο αίτημα και ακολούθως κάνουμε κλίκ στο Επιβεβαίωση Αιτήματος.
image

Η αίτηση μας έχει πλέον σταλεί με επιτυχία και το Facebook μας ενημερώνει για αυτό.
image

Βέβαια, μην περιμένεις να δεις αμέσως την αλλαγή, αφού το αίτημα σου θα περάσει πρώτα απ' τα ειδικά 'φίλτρα' του Facebook για έλεγχο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ίσως να χρειαστεί να περάσει από έλεγχο και από κάποιον υπεύθυνο. Όπως και να 'χει όμως, εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο. Σε λίγα λεπτά ή το αργότερο σε μερικές ώρες, αφού βέβαια πρώτα εγκριθεί το αίτημα σου, τότε το όνομα/επώνυμο σου θα αλλάξει από μόνο του.

Αυτό ήταν όλο! Καλή σου μέρα.