Η Αλλαγή Ημερομηνίας Γεννήσεως Στο Facebook Είναι Απενεργοποιημένη. Πώς Μπορώ Να Την Αλλάξω;

Καλημέρα. Τελικά έμαθες τι γίνεται με την αλλαγή των γενεθλίων στο Facebook; Έχω φαγωθεί εδω και ένα μήνα να την αλλάξω αλλά χαμπάρι.

Και δεν μπορώ να βρω και τρόπο επικοινωνίας με κάποιον απο εκεί μέσα ώστε να μου πεί κάτι. Αν έχεις κάτι νεότερο θα το εκτιμούσα πολύ αν με ενημέρωνες. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η απάντηση του Michel:

Στα πλαίσια αναπροσαρμογής του Facebook, συχνά-πυκνά γίνονται διάφορες αλλαγές. Μια απο τις τελευταίες αλλαγές που έχουν γίνει, είναι η απενεργοποίηση της δυνατότητας για αλλαγής της ημερομηνίας γεννήσεως κάποιου. Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι η εγκυρότητα των δεδομένων που υπάρχουν για τους χρήστες και η ημερομηνία γεννήσεως είναι ένα απο τα δεδομένα στο οποίο υπάρχει πρόβλημα.

Αν το σκεφτείς λιγάκι, η ημερομηνία που έχεις γεννηθεί, δεν έχει αλλάξει ποτέ στη ζωή σου μέχρι σήμερα, ούτε προβλέπετε να αλλάξει στο μέλλον, άρα ποιός ο λόγος να θέλει κάποιος να αλλάξει την ημερομηνία γεννήσεως του; Ίσως κάπως έτσι να έχουν σκεφτεί εκεί στο Facebook αποφάσισαν η ημερομηνία γεννήσεως που δίνει κάποιος κατα της εγγραφή του, να είναι οριστική και μη τροποποιήσιμη.

Βέβαια, επειδή το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι, έχω βρει κάποιο τρόπο με τον οποίο μπορείς να αλλάξεις την ημερομηνία γεννήσεως σου, δεν είμαι όμως σίγουρος εαν αυτό θα συνεχίσει να δουλεύει για πολύ ακόμη και ο λόγος είναι ο εξής..

Με απλά λόγια, μπορείς ακόμη να αλλάξεις την ημερομηνία γεννήσεως του μέσω του m.facebook.com δεν ξέρω για πόσο ακόμα όμως αφού μέχρι στιγμής οι τελευταίες αλλαγές και το redesign που έχουν γίνει στο Facebook δεν έχουν μεταφερθεί και στο m.facebook.com! Με δεδομένο όμως το γεγονός πως στόχος τους είναι να κάνουν την ημερομηνία γεννήσεως μη τροποποιήσιμο πεδιο, τότε πολύ σύντομα, ίσως τις αμεσως επόμενες μέρες ή βδομάδες, η δυνατότητα αλλαγής της να μην είναι διαθέσιμη ούτε μέσω του m.facebook.com. Ίσως αυτή να είναι και η τελευταία σου ευκαιρία για να αλλάξεις την ημερομηνία γεννήσεως σου, γι' αυτό μην χάνεις καιρό, εκμεταλλεύσου την και αφού το θέλεις, διώρθωσε την ημερομηνία σου αμέσως τώρα.

Τι είναι το m.facebook.com; Το m.facebook.com είναι η πιο απλή έκδοση του Facebook για κινητά, στην οποία παρουσιάζονται σχεδόν τα πάντα σε μορφή κειμένου. Μπορούμε να συνδεθούμε/δούμε/χρησιμοποιήσουμε το m.facebook.com ακόμη και απο τον υπολογιστή μας, πληκτρολογώντας την συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Παρακάτω ας δούμε τη διαδικασία αναλυτικά..

Αφού επισκευθούμε με τον browser μας την ιστοσελίδα m.facebook.com εισερχόμαστε απο εδώ στο λογαριασμό μας στο Facebook.
image

Μόλις έχουμε εισέλθει στο λογαριασμό μας. Κάνουμε κλικ στο Προφίλ που θα δούμε στο πάνω μέρος.
image

Ακριβώς κάτω απ τη φωτογραφία μας, θα κάνουμε κλικ στο Πληροφορίες.
image

Εδώ μπορούμε να δούμε τα στοιχεία μας. Για να αλλάξουε την ημερομηνία γεννήσεως μας, κάνουμε κλικ στο Ημερομηνία Γέννησης που βρίσκεται ακριβώς στα αριστερά της ημερομηνίας γεννήσεως μας.
image

Αφού αλλάξουμε την ημερομηνία γεννήσεως μας, κάνουμε κλικ στο Αποθήκευση.
image

Αμέσως θα ειδοποιηθούμε πως το προφίλ μας έχει ενημερωθεί. Η ημερομηνία γεννήσεως μας μόλις έχει αλλάξει.
image

Αυτό ήταν όλο.

Θα ήταν καλό να μοιραστείς το συγκεκριμένο βοήθημα με φίλους σου οι οποίοι πιθανόν να θέλουν να αλλάξουν την ημερομηνία γεννήσεως τους στο Facebook. Αυτή ίσως να είναι και η τελευταία τους ευκαιρία για να το κάνουν αφού όπως φαίνεται σκοπός των διαχειριστών του Facebook είναι να γίνει η ημερομηνία γεννήσεως μη τροποποιήσιμο πεδίο.