Αλλάζει Ο Ήχος Εισόδου Στο Λογαριασμό Μου Στα Windows 7;

Προσπαθώ εδώ και λίγη ώρα να βρω από πού αλλάζει ο ήχος που ακούγεται όταν μπαίνω στο λογαριασμό μου στα Windows 7.

Όμως ακόμη δεν τα έχω καταφέρει. Υπάρχει τέτοια επιλογή ή άδικα το παλεύω; Ευχαριστώ πολύ.

Η απάντηση του Michel:

Όλοι οι ήχοι συστήματος των Windows 7, είναι πλήρως παραμετροποιήσιμοι και μπορεί ο κάθε χρήστης με σχετική ευκολία να τους αλλάξει.

Αφού βρεις το κατάλληλο μέρος (που προφανώς δεν το βρήκες μέχρι τώρα), εκεί μπορείς να δεις όλους τους ήχους που έχουν τα Windows 7 για κάθε «συμβάν».

Δηλαδή τον ήχο που ακούγεται όταν εκκινούν τα Windows, τον ήχο όταν κλείνουν, τον ήχο όταν θέλουν την «σημασία» σου για κάποιο πρόβλημα κτλ.

Εκτός από αυτά, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις «συμβάντων» που όμως οι προγραμματιστές της Microsoft τις έχουν αφήσει απενεργοποιημένες. Έχεις όμως την επιλογή να τις ενεργοποιήσεις και να τους βάλεις εσύ ήχο της επιλογής σου.

Δεν θα ήταν όμως «σοφό» να ενεργοποιήσεις το πλήθος των διαθέσιμων «συμβάντων» και βάλεις ήχο για το κάθε ένα από αυτά. Θα σου εξηγήσω αμέσως.

Για παράδειγμα, υπάρχει ένα «συμβάν» το οποίο ονομάζεται «ελαχιστοποίηση παραθύρου». Ναι, αν βάλεις ήχο σε αυτό το συμβάν, τότε θα γίνεται ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι, κάθε φορά που θα ελαχιστοποιείς οποιοδήποτε παράθυρο, θα ακούγεται ο συγκεκριμένος ήχος.

Φαντάζομαι θα συμφωνείς πως κάτι τέτοιο θα ήταν εκνευριστικό.

Όπως αντιλαμβάνεσαι υπάρχουν πολλά «συμβάντα» αρκετά εκ των οποίων είναι απενεργοποιημένα. Υπάρχουν όμως ως επιλογή για κάποιον που επιθυμεί να τα ενεργοποιήσει.

Ας δούμε λοιπόν που μπορείς να τα βρεις όλα αυτά και πως θα αλλάξεις τον ήχο που σε ενδιαφέρει.

Ως πρώτο βήμα, θα κάνουμε κλικ στην Έναρξη -1- του υπολογιστή μας, και θα πάμε στο Control Panel -2-.
image

Εδώ, για μην ψαχνόμαστε στις ρυθμίσεις, θα αναζητήσουμε στο πάνω αριστερά μέρος για Change system sounds -1-. Με την πληκτρολόγηση μας, αμέσως εμφανίζεται η συγκεκριμένη επιλογή στην κεντρική περιοχή του παραθύρου μας. Δεν χάνουμε χρόνο, και κάνουμε εκεί κλικ -2-.
image

Μπροστά μας έχει εμφανιστεί μια καρτέλα. Στο κάτω της μέρος μπορούμε να διακρίνουμε όλες τις διαθέσιμες κατηγορίες συμβάντων. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε ότι κάποιο συμβάν είναι ενεργοποιημένο από το μεγαφωνάκι που βλέπουμε στα αριστερά του.
image

Το συμβάν του ενδιαφέροντος σου ονομάζεται Windows Logon, και έτσι αφού το εντοπίσεις και κάνεις κλικ επάνω του, στη συνέχεια μπορείς είτε να επιλέξεις κάποιον από τους υπόλοιπους διαθέσιμους ήχους που υπάρχουν ήδη στα Windows 7 -1-, είτε να επιλέξεις κάποιο δικό σου ήχο κάνοντας κλικ στο Browse -2-.
image

Αφού λοιπόν επιλέξεις τον ήχο που θέλεις, μην ξεχάσεις να κάνεις κλικ στο «ΟΚ» για να αποθηκεύσεις την επιλογή σου. Στη συνέχεια, μια επανεκκίνηση θα ήταν ότι πρέπει για να δοκιμάσεις και στην πράξη τον νέο ήχο.

Τώρα που το λες δεν είναι υπέροχο κάθε φορά που μπαίνω στο λογαριασμό μου αυτόματα να παίζει το αγαπημένο μου τραγούδι;

«Τρέχω» αμέσως τώρα να το δοκιμάσω.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Τα λέμε!