Πως Μπορώ να Κάνω τα Windows 7 Απο Αγγλικά, Ελληνικά;

Πως Μπορώ να Κάνω τα Windows 7 Απο Αγγλικά, Ελληνικά;

Απο όσο γνωρίζω, υπάρχει κάποιος τρόπος έτσι ώστε το περιβάλλον των Windows 7 απο Αγγλικό να γίνει Ελληνικό.

Έχω ψάξει στις ρυθμίσεις, όμως πουθενά δεν βρήκα κάτι τέτοιο.

Μπορείς να με βοηθήσεις;

Η απάντηση του Michel:

Για να είμαι ειλικρινής, υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξεις την γλώσσα των Windows 7, όμως αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι πως αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις που κυκλοφορούν.

Έτσι, λοιπόν, το εάν μπορείς να αλλάξεις τη γλώσσα απο Αγγλικά σε Ελληνικά, είναι κάτι που εξαρτάται απ' την έκδοση του λειτουργικού σου.

Υπάρχουν σε κυκλοφορία τρείς διαφορετικές εκδόσεις των Windows 7 με τις εξής ονομασίες: Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional και Windows 7 Ultimate. Η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ γλωσσών είναι διαθέσιμη μόνο για την έκδοση Ultimate. Σε αντίθετη περίπτωση κάτι τέτοιο, επισήμως τουλάχιστον, είναι αδύνατο να γίνει.

Εάν λοιπόν διαθέτεις αυτή την έκδοση, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα είσαι σε θέση να δείς το λειτουργικό σου εξελληνισμένο.

Η διαδικασία χωρίζετε σε δύο στάδια. Ως πρώτο στάδιο, θα κατεβάσουμε τη γλώσσα (στη συγκεκριμένη περίπτωση τα Ελληνικά) μέσω ενός update που διατίθετε για τα Windows, και στη συνέχεια αφού εγκαταστήσουμε τη γλώσσα, θα την επιλέξουμε έτσι ώστε να εμφανίζονται τα Windows μας στα Ελληνικά.

Ας αρχίσουμε λοιπόν τη διαδικασία..

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων γλωσσών προς εγκατάσταση είναι μεγάλος, ΜΗΝ τις εγκαταστήσεις όλες γιατί σύμφωνα με τις οδηγίες της Microsoft, θα βαρυφορτώσεις το σύστημα σου. Απλά εγκατέστησε μόνο αυτές τις οποίες θα χρησιμοποιείς. Κατα την άποψη μου, τα Ελληνικά και τα Αγγλικά, είναι απολύτως ικανοποιητικά.

Βήμα πρώτο: Κατέβασμα της Ελληνικής γλώσσας μέσω Update

Ξεκινώντας πατάμε στο κλασσικό Start κάτω-αριστερά, και στη συνέχεια επιλέγουμε το All Programs.
image

Εδώ βρίσκονται συντομεύσεις για διάφορα προγράμματα που έχουμε εγκαταστημένα στον υπολογιστή μας. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι το Windows Update. Το βρίσκουμε και κάνουμε κλικ για να το ανοίξουμε.
image

Όπως βλέπεις, εγώ στον υπολογιστή μου, έχω εγκαταστημένες όλες τις κρίσιμες ενημερώσεις, όμως, υπάρχουν ακόμη 34 προαιρετικές. Μία απο αυτή είναι και η Ελληνική γλώσσα την οποία και θέλουμε να εγκαταστήσουμε. Για να την βρούμε, πατάμε στο 34 optional updates are available. Στη δική σου περίπτωση, ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι διαφορετικός.
image

Στη συνέχεια, βλέπουμε μια λίστα με όλες τις διαθέσιμες προαιρετικές ενημερώσεις. Ψάχνουμε στη λίστα, βρίσκουμε την Ελληνική γλώσσα -Greek Language Pack-, την επιλέγουμε βάζοντας τικ στο πλάι της, και μετά πατάμε OK.
image

Έχουμε επιστρέψει στην προηγούμενη οθόνη, με την διαφορά πως τώρα, βλέπουμε πως μια προαιρετική ενημέρωση είναι έτοιμη για να κατεβεί και να εγκατασταθεί αυτόματα στον υπολογιστή μας. Εμείς δεν έχουμε παρα να κάνουμε κλικ στο Install Updates για να ξεκινήσει η διαδικασία.
image

Το κατέβασμα της ενημέρωσης μόλις έχει ξεκινήσει. Εμείς τώρα θα περιμένουμε μέχρι να κατεβεί το αρχείο, το μέγεθος του οποίου είναι 42MB.
image

Αφού κατεβεί το αρχείο, τότε θα ξεκινήσει αυτόματα η εγκατάσταση της γλώσσας, εμείς δεν θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι προς το παρόν, απλά υπομονή. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει μέχρι και 20 λεπτά, ανάλογα με την ταχύτητα του υπολογιστή σου. Μπορεί όμως να τελειώσει και σε 5.
image

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα επιστρέψουμε αυτόματα στο προηγούμενο παράθυρο όπου ενημερωνόμαστε πως όλα πήγαν καλά. Η εγκατάσταση της Ελληνικής γλώσσας έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία. Κλείνουμε το παράθυρο και συνεχίζουμε με..
image

Βήμα δεύτερο: Επιλογή της Ελληνικής γλώσσας απ' τις ρυθμίσεις

Αφού εγκαταστήσαμε την Ελληνική γλώσσα, τώρα έφτασε η στιγμή να την ενεργοποιήσουμε. Ξεκινάμε πάλι με το Start και στη συνέχεια ανοίγουμε το Control Panel.
image

Έχει ανοίξει το Control Panel, στο οποίο μπορούμε να αλλάξουμε αρκετές ρυθμίσεις και προτιμήσεις του υπολογιστή μας. Η ρύθμιση που χρειαζόμαστε βρίσκεται στο Change display language. Το βρίσκουμε και κάνουμε κλικ πάνω του.
image

Εδώ τώρα, όπως βλέπεις και στην εικόνα, θα αλλάξουμε τη γλώσσα επιλέγοντας τα Ελληνικά στο Choose a display language. Αφού τα επιλέξουμε, προχωράμε πατώντας OK.
image

Τότε ενημερωνόμαστε πως για να ενεργοποιηθεί η Ελληνική γλώσσα, θα πρέπει να εξέλθουμε και να εισέλθουμε ξανά στον υπολογιστή μας. Αποθηκεύουμε ο,τιδήποτε έχουμε ανοικτό στον υπολογιστή μας, αφού θα κλείσουν όλα, και κάνουμε κλικ στο Log off now.
image

Όταν εισέλθουμε και πάλι τον υπολογιστή μας, voila, όλα πλέον είναι στα Ελληνικά !!
image

Είμαι σίγουρος πως πλέον, βλέποντας τα πάντα στα Ελληνικά, η χρήση του υπολογιστή και των ρυθμίσεων του θα είναι μια πολύ πιο εύκολη και άνετη διαδικασία.

Πρέπει επίσης να σε ενημερώσω πως, εάν χρησιμοποιούν περισσότεροι απο έναν χρήστη τον υπολογιστή σου, όπου ο κάθε ένας έχει το δικό του username, σε μιά τέτοια περίπτωση ο κάθε ένας μπορεί να έχει ενεργοποιημένη διαφορετική γλώσσα. Δηλαδή κάποιος μπορεί να έχει μόνιμα ενεργοποιημένα τα Ελληνικά, κάποιος άλλος τα Αγγλικά, και κάποιος τρίτος τα Γιαπωνέζικα!