Πως Κάνω Την Οθόνη Να Μην Σβήνει Και Να Κλειδώνει Σε Windows 7;

Πως Κάνω Την Οθόνη Να Μην Σβήνει Και Να Κλειδώνει Σε Windows 7;

Έχω ένα σύντομο ερώτημα που δεν μπορώ να λύσω. Πως κάνω την οθόνη να μην σβήνει και να κλειδώνει; Χρησιμοποιώ Windows 7.

Ευχαριστώ.

Η απάντηση του Michel:

Τα Windows 7 είναι ένα λειτουργικό που δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια των δεδομένων του χρήστη.

Έτσι, όταν έχουμε κωδικό κλειδώματος για το λειτουργικό μας, τότε κάθε φορά που επανέρχεται ακόμη και από κατάσταση ύπνου (sleep) μας ζητείται ο κωδικός.

Μπορείς όμως ελεύθερα να απενεργοποιήσεις αυτή την δυνατότητα, αναλαμβάνοντας και το ανάλογο ρίσκο. Το ρίσκο βέβαια είναι κάτι το σχετικό και εξαρτάται απ' την περίσταση, έτσι στην δική σου περίπτωση μπορεί να είναι μηδαμινό.

Το ερώτημα σου, μπορεί να χωριστεί σε δύο ερωτήματα όμως εγώ θα απαντήσω μόνο στο ένα. Το «γιατί», θα το μάθεις ευθύς αμέσως.

Τα Windows 7 είναι εκ κατασκευής ρυθμισμένα να ζητάνε τον κωδικό μας κάθε φορά που επανέρχονται από κατάσταση ύπνου. Ναι, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα, όμως δε θα το κάνουμε, αφού αυτό δεν είναι το ζήτημα του ερωτήματος σου.

Αυτό που θα κάνουμε είναι να «απαγορεύσουμε» στον υπολογιστή σου είτε να σβήνει την οθόνη του, είτε να «κοιμάται» χωρίς την έγκριση σου. Με αυτό τον τρόπο δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να εισάγεις τον κωδικό εισόδου εκτός βέβαια απ’ την πρώτη φορά που θα τον εκκινάς.

Ας δούμε λοιπόν πως θα «απαγορεύσουμε» στον υπολογιστή μας να σβήνει την οθόνη ή να μπαίνει σε κατάσταση ύπνου χωρίς την έγκριση μας.

Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και ακολούθως κλικ στο Personalize.
image

Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στο Screen Saver που θα δούμε κάτω δεξιά.
image

Στο παράθυρο που έχει ανοίξει μπροστά μας θα κάνουμε κλικ στο Change power settings.
image

Ναι, το γνωρίζω πως υπήρχαν κι άλλοι τρόποι για να φτάσουμε εδώ, όμως επέλεξα αυτόν που θεωρώ ως πιο εύκολο για να θυμάσαι.

Συγκεντρωνόμαστε στην αριστερή στήλη του παραθύρου που έχει ανοίξει μπροστά μας και κάνουμε κλικ στο Change when the computer sleeps.
image

Εγώ, επειδή αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ φορητό υπολογιστή, βλέπω δύο στήλες ρυθμίσεων, μια για τις στιγμές εκείνες που ο υπολογιστής λειτουργεί με την μπαταρία και μια για εκείνες που είναι συνδεδεμένος στην τροφοδοσία ρεύματος. Σε σταθερό υπολογιστή θα υπάρχει μόνο μια ομάδα ρυθμίσεων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε και στις δύο περιπτώσεις είναι ακριβώς το ίδιο. Θα αλλάξουμε το χρονικό διάστημα του πότε θα σβήσει η οθόνη -1- σε Never. Το ίδιο θα πράξουμε και για το χρονικό διάστημα στο οποίο ο υπολογιστής μας θα κοιμηθεί. Επιλέξουμε και για αυτό Never -2-. Ακολούθως κάνουμε κλικ στο Save changes για να αποθηκεύσουμε τις νέες ρυθμίσεις και κλείνουμε όλα τα παράθυρα που ανοίξαμε.
image

Με αυτό τον τρόπο, ο υπολογιστής σου θα μένει πάντα ξύπνιος.

Ακριβώς έτσι όπως το ήθελες!

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Για ο,τιδήποτε άλλο μη διαστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου. Τα λέμε σύντομα!