Είστε εδώ Αρχική » Βοήθεια Για Λειτουργικά Συστήματα » Βοήθεια Για Λειτουργικό Windows » Γιατί Μου Αποσυντονίζεται Συνεχώς Η Ώρα Των Windows 7;


Γιατί Μου Αποσυντονίζεται Συνεχώς Η Ώρα Των Windows 7;

Τελευταία ενημέρωση από Michel Zinas

Windows 7: Απορυθμίζεται η ώρα του υπολογιστή συνέχεια.

Κάνω και συγχρονισμό με το Internet, αλλά μετά από κάποια ώρα ή αν ανοιγοκλείσω τον υπολογιστή η ώρα έχει αποσυντονιστεί. Τί μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ εκ το προτέρων για την απάντηση σας και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας.

Η απάντηση του Michel:

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

Όσο αφορά την ουσία του ερωτήματος σου, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ως πιθανή εξήγηση (με δεδομένο πως δεν υπάρχει κάποιο άλλο περίεργο πρόβλημα στον υπολογιστή σου), είναι το εξής..

Αναφέρεις πως έχεις ρυθμισμένα τα Windows 7 έτσι ώστε να αναγνωρίζουν και να ρυθμίζουν αυτόματα την σωστή ώρα στον υπολογιστή σου. Αυτό όμως που συμβαίνει, είναι κάθε λίγο και λιγάκι να αποσυντονίζεται η ώρα, παρά την επιμονή σου να την επαναρυθμίζεις σωστά.

Πως όμως τα Windows βρίσκουν και αποφασίζουν ποια είναι η «σωστή» ώρα της τοποθεσίας που βρίσκεσαι στον πλανήτη;

Αυτό, το αποφασίζουν ανάλογα με την «ζώνη ώρας» που τους έχεις δηλώσει. Είναι αρκετά πιθανόν η «ζώνη ώρας» του υπολογιστή σου να μην είναι η σωστή, με αποτέλεσμα να σου αποσυντονίζουν συνεχώς την ώρα και να σου βάζουν την ώρα της περιοχής της οποίας «νομίζουν» πως βρίσκεσαι.

Για φαντάσου να έχουμε κάποιον υπολογιστή στην Αγγλία, του οποίου η «ζώνη ώρας» είναι δηλωμένη ως η «GMT». Επίσης, στον συγκεκριμένο υπολογιστή η ώρα ρυθμίζεται αυτόματα με βάση αυτό το δεδομένο. Για τα δεδομένα της Αγγλίας, αυτή είναι η «σωστή» ώρα. Εάν τώρα μεταφέρουμε αυτό τον υπολογιστή κάπου στην Ελλάδα, όπου βρισκόμαστε σε άλλη ζώνη ώρας, εάν δεν αλλάξουμε την ζώνη ώρας στα Windows 7, τότε ο συγκεκριμένος υπολογιστής θα επιμένει να ρυθμίζεται στην ζώνη ώρας της Αγγλίας..

Οπόταν, αυτό το οποίο υποψιάζομαι είναι πως ο υπολογιστής σου για κάποιο λόγο είναι ρυθμισμένος σε λάθος ζώνη ώρας, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται το πρόβλημα το οποίο έχεις αναφέρει.

Έτσι, θα σου περιγράψω τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να βρεις την ζώνη ώρας στην οποία είναι ρυθμισμένος ο υπολογιστής σου, και πώς να την αλλάξεις στην περίπτωση που δεν είναι η σωστή για την τοποθεσία στην οποία βρίσκεσαι. Έτσι πιστεύω πως θα λύσεις αυτό το πρόβλημα.

Ας δούμε λοιπόν τη διαδικασία..

Αρχικά, κάνουμε κλικ στο κλασικό ρολόι που βρίσκεται κάτω δεξιά στα Windows 7 μας -1-. Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στο Change date and time settings -2- έτσι ώστε να μεταβούμε στις ρυθμίσεις που αφορούν την ώρα και την ημερομηνία του λειτουργικού μας.
image

Εδώ, εκτός από την ώρα και την ημερομηνία του υπολογιστή μας, μπορούμε να διακρίνουμε και την ζώνη ώρας -time zone-. Με βάση αυτής της ρύθμισης, το λειτουργικό προσαρμόζει ανάλογα την ώρα, εάν βέβαια του έχουμε αναθέσει να μας την ρυθμίζει αυτόματα. Εάν βρίσκεσαι Ελλάδα, και δεν είναι ρυθμισμένη στη σωστή ζώνη ώρας, τότε θα πρέπει να το κάνουμε, κάνοντας κλικ στο Change time zone..
image

Αυτό που απομένει, είναι να επιλέξουμε την σωστή ζώνη ώρας για την περιοχή του πλανήτη στην οποία βρισκόμαστε. Ακολούθως, κλείνουμε όλα τα παράθυρα που ανοίξαμε κάνοντας κλικ στα OK.
image

Εάν όλα πήγαν καλά, τότε το πρόβλημα θα έχει επιλυθεί.

Εάν όμως, το πρόβλημα είναι «βαθύτερο», μπορείς να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου, δίνοντας μου όμως περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση.

Τα λέμε.

Έχει διαβαστεί 7433 φορές

Κράτησε επαφή μαζί μου!

Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.daskalemata.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

coffee Με βοήθησε αρκετά αυτό το κείμενο. Έχω πολλά να σχολιάσω, όμως, πώς θα μπορούσα να ευχαριστήσω τον Michel γι' αυτή τη βοήθεια και για τον χρόνο που αφιερώνει σε αυτή την ιστοσελίδα; ... Μπορείς να του κεράσεις τον αγαπημένο του καφέ, και είμαι σίγουρος πως θα το εκτιμήσει δεόντως !

Σχόλια

  • avatar
    Nikos
    Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ωστόσο το πρόβλημα λύθηκε με format καθώς χρειάστηκε να κάνω για κάποιο άλλο λόγο.. Είχα επιχειρήσει να μπω και στη BIOS αλλά το πρόβλημα συνέχιζε να υπάρχει. Πιθανόν όμως η λύση που προτείνατε να έκανε τη δουλειά του, πρόλαβα όμως να κάνω format.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Sitemap | Έχεις ιστοσελίδα ή blog;
Advertise | © 2009-2016 daskalemata.gr | Privacy Policy.