Πώς Να Προσθέσω Μια Γλώσσα Στο Πληκτρολόγιο Των Windows 7;

Πώς Να Προσθέσω Μια Γλώσσα Στο Πληκτρολόγιο Των Windows 7;

Γεια σας. Εδώ και λίγες μέρες εξαφανίστηκε απο την μπάρα το εικονίδιο αλλαγής γλώσσας αλλά επιπλέον δεν μπορώ να αλλάξω την γλώσσα ούτε με αλτ +σιφτ.

Διάβασα την απάντηση σε προηγούμενο ερώτημα για το πως επαναφέρουμε το εικονίδιο αλλά δεν διορθώθηκε κάτι και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αγγλικούς χαρακτήρες καθόλου.

Ευχαριστώ.

Η απάντηση του Michel:

Έχω την εντύπωση πως στο ερώτημα στο οποίο αναφέρεσαι, δίνω απάντηση σε μια τελείως διαφορετική ερώτηση και γι’ αυτό τον λόγο δεν κατάφερες να επιλύσεις το πρόβλημα σου μέσω εκείνου.

Αν αναφέρεσαι στο βοήθημα με τίτλο «ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ TASKBAR ΣΕ WINDOWS 7. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ;», σε ενημερώνω εντελώς πληροφοριακά πως με εκείνο τον τρόπο μπορείς να επαναφέρεις στην μπάρα εργασιών το εικονίδιο επιλογής γλώσσας.

Οι γλώσσες όμως που μπορείς να επιλέξεις μέσω εκείνου, πρέπει να είναι «ενεργοποιημένες» για χρήση στο σύστημα σου.

Στη δική σου περίπτωση, πιστεύω πως για κάποιο άγνωστο λόγο έχει αφαιρεθεί η Αγγλική γλώσσα απ’ το πληκτρολόγιο σου.

Έτσι, θα προσπαθήσουμε να την ξανα-προσθέσουμε.

Μέσω αυτής της απάντησης θα μάθεις πώς να προσθέτεις γλώσσες στο πληκτρολόγιο των Windows 7.

Μέσω εικόνων, θα δείξουμε πως μπορούμε να προσθέσουμε τα Αγγλικά. Αλλά όμως, και για τις υπόλοιπες γλώσσες η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Αρχικά, κάνουμε κλικ στο κουμπί Έναρξη -1- του υπολογιστή μας. Στο πλαίσιο αναζήτησης πληκτρολογούμε Change keyboards or other input methods -2- και κάνουμε κλικ στο μοναδικό αποτέλεσμα.
image

Στο παράθυρο που έχει ανοίξει μπροστά μας, κάνουμε κλικ στο Change keyboards...
image

Εδώ, μπορούμε να δούμε όλες τις γλώσσες που είναι ενεργοποιημένες για το πληκτρολόγιο μας. Όπως βλέπεις, στον δικό μου υπολογιστή είναι ενεργοποιημένα τόσο τα Ελληνικά όσο και τα Αγγλικά, και γι’ αυτό μπορώ να πληκτρολογώ σε όποια απ’ τις δύο επιθυμώ. Φυσιολογικά, στον δικό σου υπολογιστή βλέπεις μόνο τα Ελληνικά.
image

Για να προσθέσουμε μια νέα γλώσσα, κάνουμε κλικ στο Add. Σε αυτό το σημείο κάνω μια παύση και διαγράφω την Αγγλική γλώσσα από το πληκτρολόγιο μου, έτσι ώστε να την προσθέσουμε μαζί στο επόμενο βήμα!
image

Εδώ, βλέπουμε μια τεράστια λίστα με γλώσσες που είναι διαθέσιμες για ενεργοποίηση στο πληκτρολόγιο των Windows 7. Βρίσκουμε την/τις γλώσσες που θέλουμε να ενεργοποιήσουμε και βάζουμε τικ -1- ακριβώς τα αριστερά τους. Ακολούθως κάνουμε κλικ στο ΟΚ -2-.
image

Αμέσως διαπιστώνουμε πως η νέα γλώσσα έχει προστεθεί στην λίστα μας. Για να μπορέσουμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε πρέπει πρώτα να πατήσουμε στο OK.
image

Σε αυτό το σημείο πιστεύω πως μπορείς να επιλέξεις την αγγλική γραφή μέσω του γνωστού συνδυασμού πλήκτρων, ALT+SHIFT.

Αυτή ήταν η πιο «φυσιολογική» απάντηση στο ερώτημα σου.

Αν ακολούθησες πιστά τα πιο πάνω βήματα και δε λύθηκε το ζήτημα, τότε ίσως το πρόβλημα να είναι βαθύτερο.

Ελπίζω όμως να βοήθησα!

Για ο,τιδήποτε άλλο (ή για περισσότερες διευκρινήσεις) μη διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου.

Τα λέμε!