Πως Να Αλλάξω το Μέγεθος Των Εικονιδίων Στο Desktop Των Windows 7;

Πως Να Αλλάξω το Μέγεθος Των Εικονιδίων Στο Desktop Των Windows 7;

Πρόσφατα, έγω αγοράσει καινούριο υπολογιστή με το λειτουργικό σύστημα Windows 7. Οι αλλαγές είναι πολλές όμως αυτό που με ενοχλέι περισσότερο είναι το μέγεθος των εικονιδίων που βρίσκονται στην επιφάνεια εργασίας.

Είναι πραγματικά τεράστια!

Πως μπορώ να τα κάνω πιο μικρά;

Η απάντηση του Michel:

Μια απ' τις πιο σημαντικές καινοτομίες στο καινούριο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 7, είναι η υποστήριξη μέσα απ' τον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος, των οθονών αφής.

Αυτό σημαίνει πως κάποιος που έχει στην κατοχή του τόσο τα Windows 7, όσο και μια οθόνη αφής, θα είναι σε θέση να χειρίζετε το περιβάλλον των Windows 7 μέσω της αφής.

Έτσι, για να είναι πιο εύκολη και άνετη η εμπειρία χρήσης μέσω της αφής, τα εικονίδια (όχι μόνο στην επιφάνεια εργασίας), αλλά γενικά σε όλο το σύστημα, είναι λίγο πιο μεγάλα απ' ότι ίσως να περιμέναμε.

Για όσους δεν διαθέτουν οθόνη αφής, και θέλουν τα εικονίδια γίνουν πιο μικρά, υπάρχει η δυνατότητα να τα μικρύνουν, τόσο στην επιφάνεια εργασίας όσο και μέσα στους φακέλλους.

Ο τρόπος που γίνεται αυτό ειναι ο εξής..

Αφού πάμε στην επιφάνεια εργασίας, σε ένα ελεύθερο χώρο κάνουμε δεξί κλικ με το ποντίκι μας. Στη συνέχεια πάμε στο View. Οι τρείς πρώτες επιλογές αφορούν το μέγεθος των εικονιδίων. Επιλέγοντας Small icons όλα τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας θα αποκτήσουν ένα πιο μικρό-φυσιολογικό μέγεθος.
image

Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος των αρχείων που εμφανίζονται σε ένα φάκελλο. Κάνουμε δεξί κλικ σε ένα ελεύθερο χώρο στον φάκελλο, και πάμε στο View. Εδώ βλέπουμε πως υπάρχουν περισσότερες επιλογές που αφορούν το μέγεθος των εικονιδίων, αλλά και των λεπτομερειών που θα εμφανίζονται. Επιλέγουμε αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο, και τότε άμεσα όλα τα αρχεία του συγκεκριμένου φάκελλου θα πάρουν την μορφή που έχουμε επιλέξει.
image

Αυτό ήταν όλο.

Εν Κατακλείδι

Σήμερα μάθαμε να αλλάζουμε το μέγεθος των εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας (αλλά και στους φακέλλους) των Windows 7.

Ελπίζω να βοήθησα.

Για οτιδήποτε άλλο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου.