Πώς Να Αλλάξω Τον Κωδικό Μου Στο eBay;

Πώς Να Αλλάξω Τον Κωδικό Μου Στο eBay;

Μόλις έχω ενημερωθεί πως πρέπει να αλλάξω τον κωδικό μου στο eBay. Όμως, δεν έχω ιδέα πως θα το κάνω αυτό.

Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις;

Η απάντηση του Michel:

Δεν είσαι ο μόνος που θέλει να αλλάξει τον κωδικό του στο eBay αυτή την περίοδο.

Αυτή η επιδημία αλλαγής κωδικού συμβαίνει επειδή πρόσφατα το eBay είχε πέσει «θύμα» κυβερνοεπίθεσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή μέρους της βάσης δεδομένων που περιελάμβανε προσωπικά στοιχεία των χρηστών του.

Όπως έγραψα και στη σχετική δημοσίευση στο «News Corner», τα δεδομένα που έχουν κλαπεί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τους κωδικούς των χρηστών, σε κρυπτογραφημένη μορφή.

Το ότι οι κωδικοί που έχουν κλαπεί ήταν σε κρυπτογραφημένη μορφή, δεν είναι κάτι που πρέπει να μας εφησυχάζει, αφού αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν από κάποιον έμπειρο χρήστη. Ίσως μάλιστα, αυτό ήδη να έχει συμβεί ή να είναι θέμα χρόνου.

Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να αλλάξουμε άμεσα τον κωδικό μας, όχι μόνο στο eBay, αλλά και σε όλες τις άλλες υπηρεσίες στις οποίες χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό σε συνδυασμό με το username ή με το email που έχουμε καταχωρημένο στο eBay.

Φαντάζομαι τώρα καταλαβαίνεις γιατί είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό σε περισσότερες από μια υπηρεσίες.

Ας δούμε λοιπόν, πως μπορούμε να αλλάξουμε τον κωδικό μας στο eBay.

Αφού μπούμε στο λογαριασμό μας στο eBay, στο επάνω-αριστερά σημείο μπορούμε να διακρίνουμε το username μας. Κάνουμε κλικ εκεί και στη συνέχεια στο Account settings.
image

Εδώ, μπορούμε να βρούμε πολλές ρυθμίσεις που αφορούν το λογαριασμό μας στο eBay. Συγκεντρωνόμαστε στα αριστερά όπου κάνουμε κλικ στο Personal information.
image

Εδώ βρίσκονται οι προσωπικές πληροφορίες που έχουμε καταχωρημένες. Θα βρούμε τον κωδικό και θα κάνουμε κλικ στο Edit που βρίσκεται στα δεξιά του.
image

Στη συνέχεια θα ερωτηθούμε πως θα θέλαμε - την μέθοδο δηλαδή - που θα αλλάξουμε τον κωδικό μας. Στο παράδειγμα μας θα επιλέξουμε την πρώτη επιλογή, για να μας σταλεί στο email μας ένας σύνδεσμος για αλλαγή του κωδικού.
image

Αφού ενημερωθούμε πως το email έχει αποσταλεί, μπαίνουμε στο email μας.
image

Βρίσκουμε και ανοίγουμε το email που μόλις μας έχει σταλεί από το eBay, και κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο που περιέχεται.
image

Αυτός ο σύνδεσμος μας φέρνει στο κρίσιμο σημείο όπου θα επιλέξουμε τον νέο μας κωδικό. Αφού τον πληκτρολογήσουμε δύο φορές, κάνουμε κλικ στο Submit.
image

Αμέσως ενημερωνόμαστε πως ο κωδικός μας έχει αλλάξει. Μπορούμε πλέον να συνδεθούμε μόνο με τον νέο κωδικό.
image

Αυτό ήταν όλο! Ελπίζω να βοήθησα.

Για οτιδήποτε άλλο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου.