Πως Μπορώ να Κάνω Μια Ιστοσελίδα Αρχική;

Πως Μπορώ να Κάνω Μια Ιστοσελίδα Αρχική;

Θέλω να αλλάξω την αρχική μου ιστοσελίδα στο ίντερνετ.

Κάθε φορά που μπαίνω με πηγαίνει στο msn.com αλλά εγώ θέλω να το αλλάξω και να με πηγαίνει αυτόματα σε μια άλλη ιστοσελίδα.

Ευχαριστώ.

Η απάντηση του Michel:

Αυτό που θέλεις να κάνεις είναι αρκετά εύκολο και σε μερικά λεπτά από τώρα θα αποκτήσεις κι εσύ την απαιτούμενη γνώση.

Βέβαια, παρέλειψες να αναφέρεις μια σημαντική λεπτομέρεια που θα διευκόλυνε αρκετά το έργο μου.

Σημαντικό ήταν να αναφέρεις ποιο browser χρησιμοποιείς για να σερφάρεις στο διαδίκτυο, αφού για κάθε έναν απο αυτούς η διαδικασία διαφέρει, έστω και λίγο.

Έτσι κι εγώ, τώρα, θα υποθέσω πως μάλλον χρησιμοποιείς κάποιο εκ' των Internet Explorer, Mozilla Firefox και Google Chrome.

Θα περιγράψω την ίδια διαδικασία και για τους τρεις.

Εσύ, διαλέγεις και παίρνεις ανάλογα με το τι ισχύει στη περίπτωση σου.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τη διαδικασία, ξεκινώντας απ' τον Internet Explorer.

Εαν λοιπόν χρησιμοποιείς τον Internet Explorer, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις στο Tools που βρίσκεται πάνω-δεξιά. Συμβολίζεται απο ένα γρανάζι. Ακολούθως, απο το μενού που θα εμφανιστεί θα κάνεις κλικ στην επιλογή Internet Options.
image

Τώρα βλέπεις μπροστά σου την καρτέλα με τις επιλογές του προγράμματος. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πληκτρολογήσεις στο πεδίο Home page την ιστοσελίδα που θέλεις να βάλεις ως αρχική, και στη συνέχεια να κάνεις κλίκ στο OK.
image

Αυτά για τον Internet Explorer.

Τώρα προχωράμε με Mozilla Firefox.

Αφού ανοίξουμε τον Firefox, το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι κλικ στο πορτοκαλί κουμπάκι που θα δούμε επάνω-αριστερά.
image

Στη συνέχεια, από τις επιλογές που βλέπουμε μπροστά μας θα κάνουμε κλικ στο Επιλογές.
image

Αφού βεβαιωθούμε πως βρισκόμαστε στην καρτέλα με την ονομασία Γενικά, τότε μπορούμε να ορίσουμε την αρχική σελίδα της επιθυμίας μας στο ανάλογο πεδίο.
image

Αυτά και για τον Firefox.

Προχωράμε στη τελευταία μας στάση που είναι ο Google Chrome. Όσον αφορά τον Google Chrome, για κάποιο λόγο η αλλαγή της αρχικής σελίδας είναι μια όχι και τόσο απλή υπόθεση.

Ας δούμε τη διαδικασία για τον συγκεκριμένο browser..

Στον Google Chrome, επάνω-δεξιά, θα δείς ένα κουμπί που ονομάζεται Προσαρμογή και έλεγχος του Google Chrome. Κανουμε εκεί κλίκ και στο υπο-μενού που θα εμφανιστεί κάνουμε κλικ στο Ρυθμίσεις. Εάν μπερδεύτηκες η πιο κάτω εικόνα θα σε βοηθήσει..
image

Αφού βρούμε την ομάδα ρυθμίσεων με την ονομασία Κατα την εκκίνηση, θα βεβαιωθούμε πως το Άνοιξε μια συγκεκριμένη σελίδα ή ένα σύνολο σελίδων είναι επιλεγμένο.
image

Στη συνέχεια πάμε λίγο πιο κάτω, στην ομάδα ρυθμίσεων Εμφάνιση και βάζουμε τικ στο Εμφάνιση κουμπιού Αρχικής σελίδας. Μόλις βάλουμε το τικ θα εμφανιστεί απο κάτω η Σελίδα νέας καρτέλας όπου κάνουμε κλικ στο Αλλαγή που βλέπουμε στα δεξιά του.
image

Εδω θα επιλέξουμε το άνοιγμα της σελίδας ως αρχική σελίδα και θα πληκτρολογήσουμε στο διπλανό πεδίο την ιστοσελίδα που θέλουμε ως αρχική σελίδα. Αφού κάνουμε κλικ στο OK οι επιλογές μας θα αποθηκευτούν.
image

Εν Κατακλείδι

Σήμερα μάθαμε να αλλάζουμε την αρχική σελίδα στους τρεις πιο δημοφιλή περιηγητές ιστού. Δεν ήταν δύσκολο, ίσως όμως να δυσκολεύτηκες λίγο στον Google Chrome.

Ελπίζω να βοήθησα!

Αν χρειάζεσαι κάτι άλλο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου.

Θα τα πούμε και πάλι σύντομα.