Πως Μπορώ Να Επιλέξω Μηχανή Αναζήτησης Στον Internet Explorer 8;

Πως Μπορώ Να Επιλέξω Μηχανή Αναζήτησης Στον Internet Explorer 8;

Θέλω να αλλάξω την μηχανή αναζήτησης στον Internet Explorer 8. Μιλάω για το κουτάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Η αναζήτηση γίνεται αυτόματα με το Bing και θέλω να το αλλάξω με το Google. Βασικά έχω προσπαθήσει να το αλλάξω, όμως δεν τα κατάφερα αφού κάθε φορά που ανοίγω τον Internet Explorer, γυρνάει απο μόνο του και πάλι στο Bing.

Η απάντηση του Michel:

Αυτό το πεδίο αναζήτησης που στον Internet Explorer βρίσκεται πάνω-δεξιά, είναι εξ' αρχής ρυθμισμένο να χρησιμοποιεί για όλες τις αναζητήσεις που γίνονται διαμέσω του, την μηχανή αναζήτησης Bing της «μαμάς» Microsoft.

Σε περίπτωση όμως που επιθυμούμε να γίνονται οι αναζητήσεις μας μέσω κάποιας άλλης μηχανής αναζήτησης, τότε ευτυχώς αυτή η δυνατότητα μας παρέχετε, και μάλιστα πολύ εύκολα.

Ο λόγος που στην περίπτωση σου η αλλαγή μηχανής αναζήτησης δεν είναι μόνιμη αλλά προσωρινή, είναι προφανές.

Ναι μεν αλλάζεις μηχανή αναζήτησης, αλλά η αλλαγή που κάνεις είναι προσωρινή, μέχρι την επόμενη φορά που θα εκκινήσεις ξανά τον browser σου.

Η ρύθμιση που πρέπει να αλλάξεις για να είναι μόνιμη η αλλαγή, είναι βαθύτερα κρυμμένη. Θα την δούμε σε λίγο.

Αρχικά, ας δούμε τι κάνεις εσύ, και έχεις αυτό το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, θα δούμε πως μπορείς να αλλάξεις οριστικά την μηχανή αναζήτησης.

Ο πιο ευδιάκριτος τρόπος για αλλαγή της μηχανής αναζήτησης είναι ο εξής. Κάνουμε κλικ στο μαύρο βελάκι που βρίσκεται δεξιά απ το πεδίο αναζήτησης και εκεί κάνουμε κλικ επιλέγοντας το Google.
image

Με αυτό τον τρόπο όμως, η αλλαγή της μηχανής αναζήτησης, δεν είναι μόνιμη αλλά προσωρινή, μέχρι την επόμενη φορά που θα εκκινήσουμε ξανά τον browser μας. Έτσι τώρα, ας δούμε τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε για να αλλάξουμε οριστικά την μηχανή αναζήτησης του Internet Explorer 8.

Κάνουμε ξανά κλικ στο ίδιο βελάκι, αυτή τη φορά όμως επλέγουμε το Manage Search Providers. -Θεωρώ πως στην προσπάθεια που ήδη έχεις κάνει, έχεις εγκαταστήσει το Addon για το Google μέσα απ το Find More Providers. Απλά το σημειώνω για μελλοντικούς αναγνώστες που πιθανόν να ψάχνουν απάντηση στο ίδιο ερώτημα-
image

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπροστά μας, κάνουμε δεξί κλικ στο Google και επιλέγουμε Set As Default. Με αυτό τον τρόπο δηλώνουμε πως αυτή είναι η μηχανή αναζήτησης που θέλουμε να είναι ενεργοποιημένη κάθε φορά που θα ξεκινά ο Internet Explorer 8.
image

Μια απλή επανεκκίνηση του Internet Explorer θα σε πείσει, πως αυτή τη φορά η αλλαγή της μηχανής αναζήτησης ήταν μόνιμη.

Καλές αναζητήσεις !!