Ποιός Είναι ο Ποιό Εύκολος Τρόπος Για Αναβάθμιση Του Google Chrome;

Ποιός Είναι ο Ποιό Εύκολος Τρόπος Για Αναβάθμιση Του Google Chrome;

Γεια σου! Εδώ και λίγο καιρό χρησιμοποιώ για την περιήγηση μου στο διαδίκτυο τον Google Chrome, τον οποίο και βρίσκω αρκετά βολικό.

Θα ήθελα όμως να μάθω ποια είναι η πιο εύκολη μέθοδος για να ελέγξω εάν έχω εγκαταστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση του και εάν όχι πως θα την εγκαταστήσω;

Η απάντηση του Michel:

Σε ευχαριστώ πολύ για το ερώτημα σου.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να βεβαιωθείς πως έχεις εγκατεστημένη στον υπολογιστή σου την πιο πρόσφατη έκδοση του Google Chrome, αυτή όμως που βολεύει περισσότερο προσωπικά εμένα, είναι μέσω της καρτέλας «Σχετικά με».

Σε κάθε πρόγραμμα που χρησιμοποιείς, οι προγραμματιστές τοποθετούν (συνήθως στο κεντρικό μενού), μια καρτέλα η οποία ονομάζεται «About», ή στα ελληνικά «Σχετικά με».

Σε αυτή την καρτέλα μπορούμε να δούμε διάφορα στοιχεία, όπως την ακριβή έκδοση του προγράμματος, credits, αλλά και το νομικό πλαίσιο χρήσης του προγράμματος.

Στον Google Chrome αυτή η καρτέλα αποκτά περισσότερη αξία, αφού εάν την ανοίξεις, τότε αυτόματα θα ενημερωθείς εάν τρέχεις την πρόσφατη έκδοση. Σε περίπτωση που χρειάζεται αναβάθμιση, αυτή θα γίνει αυτόματα στο περιθώριο.

Ας το δούμε ευθύς αμέσως στην πράξη..

Αφού ανοίξουμε τον Google Chrome, στο δεξί-πάνω μέρος θα βρούμε το κουμπάκι το οποίο σύμφωνα με την Google ονομάζεται προσαρμογή και έλεγχος Google Chrome. Κάνουμε εκεί κλικ και από το μενού που θα ανοίξει πατάμε στο Σχετικά με το Google Chrome.
image

Αυτό είναι το παράθυρο Σχετικά με του Google Chrome, που βασικά είναι ένα tab. Εδώ εκτός των άλλων, στο κάτω του μέρος, και αφού είμαστε συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο, θα ενημερωθούμε εάν η έκδοση μας είναι η πιο πρόσφατη. Όπως βλέπεις, η έκδοση που έχω εγκατεστημένη στον υπολογιστή μου, είναι η πιο πρόσφατη.
image

Σε περίπτωση που χρειάζεται να γίνει αναβάθμιση, τότε αυτή θα γίνει αυτόματα download, στο παρασκήνιο, και μετά απο μερικά δευτερόλεπτα θα εμφανιστεί ένα μήνυμα ειδοποίησης που θα σε ενημερώνει σχετικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί και μια επανεκκίνηση του browser.

Με αυτό τον τρόπο μπορείς πάντα να είσαι βέβαιος πως τρέχεις την πιο πρόσφατη έκδοση του Google Chrome.

Εύκολα και πολύ-πολύ γρήγορα!!

Ελπίζω να βοήθησα.

Για οτιδήποτε άλλο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου.