Δεν Μπορώ Να Αναβαθμίσω Τον Google Chrome: «Οι ενημερώσεις έχουν απενεργοποιηθεί από τον διαχειριστή»

Δεν Μπορώ Να Αναβαθμίσω Τον Google Chrome: «Οι ενημερώσεις έχουν απενεργοποιηθεί από τον διαχειριστή»

Συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο. Εδώ και λίγο καιρό δεν μπορώ να αναβαθμίσω τον Google Chrome. Μου λέει πως οι ενημερώσεις έχουν απενεργοποιηθεί από τον διαχειριστή!

Αρχικά έκανα υπομονή. Πίστευα πως ήταν κάτι που θα έφτιαχνε από μόνο του. Όμως πολλές μέρες έχουν περάσει, και εξακολουθεί να μου λέει το ίδιο.

Δεν υπάρχει άλλος διαχειριστής στο σύστημα μου, και δεν θυμάμαι εγώ να έχω αλλάξει μια τέτοια ρύθμιση.

Έχεις ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει ή πως θα το φτιάξω;

Η απάντηση του Michel:

Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ παράξενο.

Έχω κάνει μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο, και διαπίστωσα πως αντιμετωπίζουν κι άλλοι χρήστες παρόμοιο πρόβλημα.

Δεν είναι κάποια ρύθμιση του browser, ούτε μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε από πού (ή πως) έχει προέλθει!

Είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για κάποιο «bug» παλαιότερης έκδοσης του Google Chrome, ή κάποιο απομεινάρι της! Ακόμη, μπορεί να προκαλείται απο κάποιο κακόβουλο extension που έχει εγκατασταθεί εν άγνοια σου. Καλού-κακού ψάξε στις επεκτάσεις του browser σου για οτιδήποτε περίεργο.

Όπως και να 'χει, το ευχάριστο νέο είναι πως βρήκα τη λύση! Μάλιστα, την έχω αναπαραστήσει στον υπολογιστή μου με απόλυτη επιτυχία!

Πρέπει όμως να είσαι προσεκτικός, καθώς θα χρειαστεί να πειράξεις το μητρώο (registry) του λειτουργικού του!

Το μητρώο, είναι ένα πολύ βασικό και απαραίτητο αρχείο των Windows, έτσι, όλα θα πρέπει να γίνουν με απόλυτη προσοχή και προσήλωση. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να προκαλέσεις ανεπανόρθωτη ζημιά στο σύστημα σου.

Ακολουθώντας όμως πιστά τις οδηγίες μου, είμαι βέβαιος πως δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.

Αρχικά, ας δούμε το μήνυμα που βλέπεις όταν πας να αναβαθμίσεις τον Google Chrome μέσω της καρτέλας Σχετικά με.
image

Πως αντιμετωπίζετε ένα τέτοιο πρόβλημα;

Θα το μάθουμε αναλυτικά, όπως πάντα, με τη βοήθεια επεξηγηματικών εικόνων.

Το πρώτο που θα κάνουμε, είναι να ανοίξουμε το μητρώο. Κάνουμε κλικ στο κουμπί Έναρξη -1- του υπολογιστή μας, και στο πεδίο αναζήτησης -2- πληκτρολογούμε regedit. Κάνουμε κλικ στο πρόγραμμα που θα μας βρει για να το τρέξουμε -3-.
image

Εάν εμφανιστεί ειδοποίηση ασφαλείας, κάνουμε κλικ στο YES.

Με αυτό το εργαλείο μπορούμε να επεξεργαστούμε το μητρώο των Windows. Θα χρησιμοποιήσουμε την στήλη στα αριστερά για να πάμε στο μονοπάτι HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Policies -> Google -> Update -1-. Ακολούθως, στο δεξί μέρος, κάνουμε διπλό κλικ στο UpdateDefault -2-.
image

Το μόνο πράγμα που θα κάνουμε, είναι να αλλάξουμε την τιμή στο Value data από 0 σε 1. Ακολούθως κάνουμε κλικ στο OK και κλείνουμε το μητρώο. Δεν το χρειαζόμαστε άλλο!
image

Μετά από μια επανεκκίνηση του Google Chrome, πάμε ξανά στο tab Σχετικά με. Όπως μπορείς να δείς, το πρόβλημα έχει επιλυθεί με επιτυχία!
image

Εν Κατακλείδι

Σήμερα μάθαμε τι πρέπει να κάνουμε όταν κατα την προσπάθεια αναβάθμισης του Google Chrome λάβουμε μήνυμα αποτυχίας λόγο ρυθμίσεων του διαχειριστή.

Ενημερωθήκαμε πως εαν προκύψει ένα τέτοιο πρόβλημα θα πρέπει να ελέγξουμε τις εγκατεστημένες επεκτάσεις, αφού είναι πολύ πιθανό μια κακόβουλη επέκταση να έχει αλλάξει τη ρύθμιση.

Ελπίζω να βοήθησα.

Καλές αναβαθμίσεις!