Πως Μπορώ Να Κάνω Τον Google Chrome Να Ξεχάσει Κάποιους Από Τους Αποθηκευμένους Κωδικούς Μου;

Πως Μπορώ Να Κάνω Τον Google Chrome Να Ξεχάσει Κάποιους Από Τους Αποθηκευμένους Κωδικούς Μου;

Γεια σας. Πως μπορώ να κάνω τον Google Chrome να μου ζητάει το username και τον κωδικό σε διάφορες ιστοσελίδες που τα έχω αποθηκεύσει να συμπληρώνονται αυτόματα;

Για παράδειγμα στο Facebook, θέλω κάθε φορά να μου ζητάει το user name και τον κωδικό όταν θα μπαίνω στην σελίδα μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η απάντηση του Michel:

Κάθε φορά που πληκτρολογούμε έναν επιτυχημένο συνδυασμό ψευδωνύμου και κωδικού για να συνδεθούμε σε κάποια ιστοσελίδα, ο browser που χρησιμοποιούμε εκείνη την στιγμή προσφέρετε να τα αποθηκεύσει, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τα πληκτρολογούμε κάθε φορά που θέλουμε να συνδεθούμε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Αυτό μπορεί να γίνεται για ευκολία μας, κάποιες φορές όμως, θέλουμε να «ξεχάσουν» κάποιο κωδικό που αποθηκεύσαμε.

Αυτό ακριβώς θέλεις να κάνεις στον Google Chrome.

Έτσι κι εγώ, σήμερα, θα εξηγήσω ακριβώς τον τρόπο που μπορείς να διαγράψεις απ' τον συγκεκριμένο browser, έναν συνδυασμό ψευδωνύμου και κωδικού που βρίσκονται αποθηκευμένα.

Ας δούμε αναλυτικά τη διαδικασία.

Αφού ανοίξουμε ένα παράθυρο του Google Chrome, στο δεξιά-επάνω μέρος κάνουμε κλικ στο εικονίδιο που σύμφωνα με τον Chrome ονομάζεται Προσαρμογή και έλεγχος Google Chrome -1-. Ως δεύτερο βήμα, κάνουμε κλικ στο Ρυθμίσεις -2- έτσι ώστε να μεταβούμε στη συγκεκριμένη περιοχή του browser μας.
image

Στο tab που έχει ανοίξει μπροστά μας, πάμε στο κάτω μέρος και κάνουμε κλικ στο Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων...
image

Μόλις έχουν εμφανιστεί μπροστά μας περισσότερες ρυθμίσεις που αφορούν τον Google Chrome. Εντοπίζουμε την περιοχή Κωδικοί πρόσβασης και φόρμες και κάνουμε κλικ στο Διαχείριση αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης.
image

Αμέσως θα εμφανιστούν μπροστά μας οι κωδικοί αλλά και τα ψευδώνυμα, όλων των ιστοσελίδων που έχουμε αποθηκεύσει στον Google Chrome. Για να διαγράψουμε έναν συνδυασμό τους, αρκεί να βάλουμε τον κέρσορα του ποντικιού μας επάνω του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί στο δεξιά μέρος της γραμμής ένα γκρίζο Χ. Μόλις κάνουμε εκεί κλικ, ο αποθηκευμένος κωδικός αλλά και το ψευδώνυμο μας για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, θα διαγραφούν από την μνήμη του browser.
image

Με αυτό τον τρόπο μπορείς να διαγράψεις, όχι μόνο τον κωδικό του Facebook, αλλά και όλων των άλλων ιστοσελίδων.

Αυτό ακριβώς που ήθελες!

Εν Κατακλείδι

Σήμερα μάθαμε πως μπορούμε να διαγράψουμε έναν συνδυασμό ψευδωνύμου/κωδικού που έχουμε αποθηκεύσει στον Google Chrome.

Ελπίζω να βοήθησα!

Για οτιδήποτε άλλο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου.