Πώς Να Κάνω Τον Google Chrome Να Αποθηκεύει Κωδικούς;

Πώς Να Κάνω Τον Google Chrome Να Αποθηκεύει Κωδικούς;

Όταν ο Google Chrome μου πρότεινε να αποθηκεύσει τον κωδικό μου για μια ιστοσελίδα (π.χ. του Facebook), πάτησα στο «ποτέ για αυτό τον ιστότοπο».

Τώρα όμως μετάνιωσα, και θέλω να μου προτείνει να τους αποθηκεύει. Πως μπορώ να αναιρέσω την επιλογή που είχα κάνει;

Η απάντηση του Michel:

Για να κάνεις αυτό που θέλεις, θα πρέπει να πας στον Google Chrome εκεί που βλέπεις τους αποθηκευμένους κωδικούς.

Εκεί, ακριβώς από κάτω, θα βρεις την λίστα με όλες τις ιστοσελίδες που έχεις επιλέξει να μην σου προτείνει την αποθήκευση του κωδικού.

Αφού βρεις την ιστοσελίδα που θέλεις να αναιρέσεις αυτή την απόφαση, απλά θα την διαγράψεις απ’ την λίστα.

Με αυτό τον τρόπο, την επόμενη φορά που θα κάνεις login στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, θα σου προταθεί η αποθήκευση του κωδικού.

Ας δούμε πως γίνεται και στην πράξη.

Αφού ανοίξουμε ένα παράθυρο του Google Chrome, κάνουμε κλικ στο Προσαρμογή και έλεγχος του Google Chrome που θα βρούμε επάνω-δεξιά -1-. Ακολούθως κάνουμε κλικ στο Ρυθμίσεις -2-.
image

Εδώ, θα κάνουμε κλικ στο Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων που θα βρούμε στο κάτω μέρος του tab που έχει ανοίξει.
image

Ψάχνουμε και βρίσκουμε την ομάδα ρυθμίσεων Κωδικοί πρόσβασης και φόρμες και κάνουμε κλικ στο Διαχείριση αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης.
image

Εδώ μπορούμε να δούμε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, στο κάτω μέρος όμως βλέπουμε μια λίστα με την ονομασία Δεν έχει αποθηκευτεί ποτέ. Αυτή είναι η λίστα που ψάχνουμε! Μην με ρωτήσεις γιατί αυτό το όνομα.
image

Για να διαγράψουμε μια ιστοσελίδα από αυτή τη λίστα, απλά βάζουμε το ποντίκι μας επάνω της. Θα εμφανιστεί στα δεξιά της ένα γκρίζο Χ στο οποίο μόλις κάνουμε κλικ η ιστοσελίδα θα αφαιρεθεί από την λίστα.
image

Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να αφαιρέσεις όσες ιστοσελίδες θέλεις να σου προτείνεται η αποθήκευση του κωδικού μετά από μια επιτυχημένη είσοδο.

Εν Κατακλείδι

Σήμερα μάθαμε που βρίσκουμε την λίστα με τις ιστοσελίδες που ο Google Chrome δεν μας προτείνει την αποθήκευση του κωδικού μετά από μια επιτυχημένη είσοδο.

Είδαμε πως μπορούμε να αφαιρέσουμε ιστοσελίδες από αυτή τη λίστα, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα συνδεθούμε, να μας προταθεί η αποθήκευση του κωδικού.

Αυτό ακριβώς που ήθελες!

Ελπίζω να βοήθησα.

Για οτιδήποτε άλλο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου.