Πως Μπορώ Να Βρω Αποθηκευμένο Κωδικό Στον Google Chrome;

Πως Μπορώ Να Βρω Αποθηκευμένο Κωδικό Στον Google Chrome;

Καλημέρα. Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου στον Facebook και για κακή μου τύχη δεν έχω ούτε πρόσβαση στο email μου έτσι ώστε να τον αλλάξω.

Για καλή μου όμως τύχη, τον είχα αποθηκευμένο στον Chrome έτσι ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά να τον πληκτρολογώ. Έτσι ευτυχώς έχω κάποια πρόσβαση στο Facebook μου. Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος έτσι ώστε να βρω τον κωδικό μου από την στιγμή που είναι αποθηκευμένος στον Chrome;

Η απάντηση του Michel:

Εδώ δημιουργείτε ένα σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, εάν υπάρχει ο τρόπος για να δεις τους αποθηκευμένους κωδικούς του Google Chrome, τότε με τον ίδιο τρόπο, θα μπορούσε οποιοσδήποτε αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή σου να τους δει και αυτός.

Η αλήθεια είναι ότι, απ' την στιγμή που υπάρχει κάτι στον υπολογιστή μας, τότε οποιοσδήποτε με τις κατάλληλες γνώσεις είναι πιθανόν να το βρει.

Στην περίπτωση του Google Chrome, αυτή η δυνατότητα μας δίνεται απλόχερα από το ίδιο το πρόγραμμα.

Ναι, είναι αλήθεια πως ο Chrome (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), μας δίνει «στο πιάτο» έτοιμους όλους τους κωδικούς των ιστοσελίδων που του έχουμε εμπιστευθεί, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τους συμπληρώνουμε κάθε φορά.

Το μόνο που έχεις να κάνεις για να δεις τον αποθηκευμένο κωδικό του Chrome για το Facebook (αλλά και οποιονδήποτε άλλο αποθηκευμένο κωδικό), είναι το εξής:

Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να μεταβούμε στις ρυθμίσεις του browser μας. Έτσι λοιπόν, μεταβαίνουμε στις ρυθμίσεις ακολουθώντας τα βήματα που βλέπεις στην παρακάτω εικόνα.
image

Εδώ μπορούμε να δούμε όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν τον browser μας. Εμείς θα κάνουμε κλικ στο Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων που θα βρούμε στο τέλος.
image

Αφού εμφανιστούν περισσότερες ρυθμίσεις, θα βρούμε την ομάδα ρυθμίσεων με τίτλο Κωδικοί πρόσβασης και φόρμες. Εκεί, θα κάνουμε κλικ στο Διαχείριση αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης.
image

Όπως μπορούμε να δούμε, έχουν εμφανιστεί μπροστά μας όλοι οι κωδικοί που έχουμε αποθηκεύσει για κάθε ιστοσελίδα. Μόνο που προς το παρόν εμφανίζονται ως μαύρα κυκλάκια..
image

Για να μας αποκαλυφθεί κάποιος κωδικός, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι κλικ επάνω του. Μόλις κάνουμε το κλικ, τότε στο δεξιά μέρος του κωδικού, θα εμφανιστεί ένα κουμπάκι με την ονομασία Εμφάνιση. Κάνοντας κλικ εκεί θα μας αποκαλυφθεί ο αποθηκευμένος κωδικός.
image

Όπως καταλαβαίνεις, οι αποθηκευμένοι μας κωδικοί δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλείς.

Τουλάχιστον όμως για σένα, αυτό αποδείχθηκε σωτήριο!