Πώς να μετατρέψω αρχείο pdf σε αρχείο εικόνας;

Πώς να μετατρέψω αρχείο pdf σε αρχείο εικόνας;

Έχω αρχείο pdf και θέλω να το μετατρέψω σε φωτογραφία.

Μπορεί να γίνει αυτό εύκολα και γρήγορα;

Η απάντηση του Michel:

Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μέσω κάποιας εφαρμογής που μπορεί να μετατρέπει αρχεία pdf σε φωτογραφία.

Υπάρχουν πολλών ειδών εφαρμογές από τις οποίες μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Στις μέρες μας υπάρχουν κυρίως δύο ειδών εφαρμογές.

Η πρώτη κατηγορία είναι οι εφαρμογές εκείνες που κατεβάζουμε (κάνουμε download) και εγκαθιστούμε (install) στον υπολογιστή ή την συσκευή μας. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται και εφαρμογές οι οποίες πρόκειται για σουίτες των οποίων μία εκ των λειτουργιών τους είναι αυτό το οποίο χρειαζόμαστε. Υπάρχουν βέβαια αυτές που κάνουν αποκλειστικά ένα και μόνο πράγμα.

Η δεύτερη κατηγορία είναι οι online εφαρμογές. Αυτές οι εφαρμογές βρίσκονται εγκατεστημένες σε απομακρυσμένους διακομιστές (servers) και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως «ιστοσελίδα» μέσω ενός web interface, μέσω του οποίου αλληλεπιδρούμε μαζί τους. Σε αυτή την περίπτωση ο server επιβαρύνεται το «κόστος» της επεξεργασίας (του processing). Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε (upload) το αρχείο μέσω του interface και να κατεβάσουμε (download) το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα βολικό όταν θέλουμε να κάνουμε περιστασιακά μια μετατροπή χωρίς να ψαχνόμαστε με εγκαταστάσεις και απεγκαταστάσεις αναμφιβόλου ποιότητας προγραμμάτων μέχρι να βρούμε το πιο κατάλληλο.

Κάποτε όμως δεν είναι ιδιαίτερα βολική η χρήση online εφαρμογών, όταν για παράδειγμα το αρχείο μας είναι αρκετά μεγάλο και χρειάζεται πολύ χρόνο για να γίνει upload ενώ το processing μπορεί να γίνει σε 1 λεπτό. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προτιμήσουμε να εγκαταστήσουμε εφαρμογή στην συσκευή μας. Επίσης στα αρνητικά μπορούμε να κατατάξουμε το γεγονός ότι στην περίπτωση των online εφαρμογών είναι απαραίτητο να ανεβάσουμε το αρχείο μας σε μια υπηρεσία, στους server δηλαδή, μιας πιθανόν άγνωστης εταιρίας. Αυτό μπορεί να μην είναι επιθυμητό ανάλογα με το είδος του αρχείου που θέλουμε να μετατρέψουμε.

Τι προτείνει ο Michel

Online εφαρμογή: σε αυτή την κατηγορία προτείνω την ιστοσελίδα pdf2jpg.net. Ανεβάζουμε το αρχείο μας, επιλέγουμε την ποιότητα (dpi) της εικόνας και πατάμε το convert. Αφού γίνει η μετατροπή κατεβάζουμε το τελικό αρχείο.

Offline εφαρμογή για Windows: Σε περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμο το Photoshop το προτείνω ανεπιφύλακτα. Το Photoshop μπορεί να ανοίξει αρχεία pdf. Στη συνέχεια μπορούμε τα να αποθηκεύσουμε σε αρχείο jpg ή ότι άλλο θέλουμε. Επειδή όμως το Photoshop δεν είναι δωρεάν, ως δωρεάν λύση υπάρχει το GIMP. Μπορεί να ανοίξει αρχεία pdf. Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε ως εικόνες μέσω της λειτουργίας “Export”.