Τι Γίνεται Όταν Κάνω Κάποιον Block Στο Facebook;

Θέλω να αποκλείσω το προφίλ κάποιου στο Facebook. Τον έκανα αποκλεισμό, τώρα όμως τι γίνεται;

Πόσοι πρέπει να του κάνουν αποκλεισμό για να του διαγραφεί το προφίλ;

Η απάντηση του Michel:

Για μια στιγμή. Μου φαίνεται πως κάπως τα έχεις μπερδέψει.

Με το να κάνεις κάποιον block (ή στα Ελληνικά να αποκλείσεις) κάποιον στο Facebook, αυτό δεν πάει να πει πως θα του διαγράψεις το προφίλ.

Το συγκεκριμένο block, το μόνο που αφορά είναι μεταξύ εσένα και του συγκεκριμένου ατόμου. Δεν θα έχει οποιαδήποτε άλλη επίπτωση στον οποιονδήποτε. Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεσαι, όποιοι και όσοι αν αποκλείσουν το συγκεκριμένο άτομο, αυτό θα ισχύει μεταξύ τους και μόνο.

Τι συμβαίνει όμως όταν αποκλείσεις κάποιον στο Facebook;

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν διαγράφετε ο λογαριασμός ούτε εσένα αλλά ούτε και εκείνου. Εαν ήταν τόσο εύκολο το να διαγράψεις το προφίλ κάποιου, νομίζω μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν.

Σύμφωνα με το εγχειρίδιο βοήθειας του Facebook, αυτά που συμβαίνουν όταν κάνεις κάποιον block είναι τα εξής:

1) Με το που κάνεις κάποιον block οποιαδήποτε σχέση η φιλία υπάρχει μεταξύ σας στο Facebook τερματίζεται άμεσα.

2) Με το που θα τον κάνεις block δεν θα μπορεί να σε βρει στην αναζήτηση, δεν θα μπορεί να δει ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο που κάνεις, ακόμη και σε κοινούς σας φίλους, δεν θα μπορεί να σου στείλει μήνυμα, και γενικά, το προφίλ σου και οι ενέργειες σου θα είναι σαν να μην υπάρχουν.

Να έχεις όμως κατά νου ότι το block είναι αμοιβαίο οπόταν, από την στιγμή που θα κάνεις κάποιον block τα ίδια θα ισχύουν και για σένα προς εκείνον. Με λίγα λόγια τουλάχιστον για το Facebook θα είναι σαν να μην υπάρχετε ο ένας για τον άλλο αφού ούτε θα τον βλέπεις αλλά ούτε και θα σε βλέπει..