Πως Μπορώ Να Αφαιρέσω Το Block Που Έκανα Σε Κάποιον Στο Facebook;

Γεια χαρά. Πριν από λίγο καιρό είχα θυμώσει τόσο πολύ με ένα φιλαράκι που έφτασα στο σημείο να τον κάνω block στο Facebook.

Τώρα που έχουν ηρεμίσει τα πνεύματα, θέλω να τον ξανακάνω φίλο. Πως θα τον ξεαποκλείσω; Δεν μπορώ καν να βρω το προφίλ του.

Η απάντηση του Michel:

Σίγουρα για όση διάρκεια είναι ενεργό το block, δεν πρόκειται να μπορέσεις να τον βρεις στο Facebook όσο καλά και εάν ψάξεις. Ο λόγος είναι απλός. Από την στιγμή που κάνουμε κάποιον block στο Facebook, τότε από εκείνη την στιγμή ο ένας δεν μπορεί να δει όχι μόνο το προφίλ του άλλου, αλλά και καμία δημοσίευση που τυχών υπάρχει στο προφίλ ή στις φωτογραφίες κοινών φίλων. Επίσης, από εκείνη την στιγμή καταργούνται οποιεσδήποτε σχέσεις υπάρχουν μεταξύ των δύο ατόμων, όπως για παράδειγμα, φιλίες ή οικογενειακές σχέσεις. Οπόταν, για να γίνετε ξανά φίλοι, θα πρέπει πρώτα αφού τον ξεμπλοκάρεις, να τον βρεις μέσω της αναζήτησης, μέσω κοινών σας φίλων, μέσω κάποιου μηνύματος στο inbox σου είτε ακόμη και απευθείας στη διεύθυνση του προφίλ του και να του στείλεις ξανά αίτημα φιλίας. Έτσι θα γίνετε ξανά φίλοι, αφού βεβαίως πρώτα εκείνος το αποδεχτεί.

Ας δούμε λοιπών πως μπορούμε να ακυρώσουμε κάποιο block που έχουμε κάνει στο Facebook.

Αφού εισέλθουμε στο λογαριασμό μας, θα κάνουμε κλικ στο τοξάκι που θα δούμε επάνω δεξιά, ακριβώς δίπλα από την Αρχική σελίδα. Στη συνέχεια, από τις επιλογές που θα εμφανιστούν μπροστά μας θα κάνουμε κλικ στο Ρυθμίσεις απορρήτου.
image

Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να δούμε μαζεμένες διάφορες κατηγορίες ρυθμίσεων οι οποίες αφορούν το προσωπικό μας απόρρητο και την ιδιωτικότητα μας. Εμείς θα μεταβούμε στο κάτω μέρος όπου θα δούμε την κατηγορία Μπλοκαρισμένοι χρήστες και αποκλεισμένες εφαρμογές, και θα κάνουμε κλικ στο Διαχείριση μπλοκαρίσματος που βλέπουμε στα δεξιά του.
image

Εδώ, μπορούμε να διακρίνουμε όλους τους χρήστες τους οποίους έχουμε αποκλείσει. Για να ξεμπλοκάρουμε κάποιον, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι ένα κλικ στο Ξεμπλοκάρισμα που βρίσκεται ακριβώς δεξιά του ονόματος του συγκεκριμένου χρήστη.
image

Ακολούθως, χρειάζεται να επιβεβαιώσουμε αυτή μας την απόφαση έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι πως θέλουμε να ξεμπλοκάρουμε το συγκεκριμένο άτομο. Σε αυτή την περίπτωση κάνουμε κλικ στο Επιβεβαίωση.
image

Αμέσως μπορείς να διαπιστώσεις πως το συγκεκριμένο άτομο έχει εξαφανιστεί από την λίστα των αποκλεισμένων. Έτσι λοιπόν μπορείς να τον βρεις και να τον κάνεις και πάλι φίλο. Σημαντικό είναι να θυμάσαι πως δεν μπορείς να αποκλείσεις ξανά το ίδιο άτομο εάν δεν περάσει πρώτα ένα διάστημα 48 ωρών.

Αυτά για σήμερα. Ελπίζω να ήμουν βοηθητικός.

Τα λέμε.