Πως Μπορώ Να Βάλω Το Όνομα Ενός Φίλου Σε Μια Δημοσίευση Στο Facebook;

Πως Μπορώ Να Βάλω Το Όνομα Ενός Φίλου Σε Μια Δημοσίευση Στο Facebook;

Ξέρω πως να κάνω tag φίλους μου σε φωτογραφίες. Αυτό που δεν ξέρω είναι πως θα τους κάνω tag σε δημοσιεύσεις.

Μπορείς να με βοηθήσεις να μάθω;

Η απάντηση του Michel:

Η συγκεκριμένη δυνατότητα «αποκαλύφθηκε» καθολικά σε όλους τους χρήστες του Facebook μέσα στο 2009.

Όπως συμβαίνει πάντα με όλες τις αλλαγές/βελτιώσεις που γίνονται στο συγκεκριμένο social network, αυτές, αρχικά δεν γίνονται διαθέσιμες προς όλους, αλλά εμφανίζονται σταδιακά, ώσπου τελικώς να γίνουν διαθέσιμες προς όλους.

Έτσι λοιπόν, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει απ' αυτό τον κανόνα και η «επισύναψη» των φίλων μας σε δημοσιεύσεις.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε για να επισυνάψουμε (να κάνουμε «tag») κάποιον φίλο μας σε μια δημοσίευση στο Facebook, διαφέρει απ' ότι στην περίπτωση φωτογραφιών. Εξακολουθεί όμως να είναι τόσο απλό και εύκολο.

Η επισύναψη κάποιου φίλου μπορεί να γίνει τόσο στην ενημέρωση της κατάστασης μας (κοινώς στο «Τι σκέφτεστε»), όσο και σε όλες τις άλλες δημοσιεύσεις, όπως για παράδειγμα στα τραγούδια ή στα παιχνίδια.

Πως γίνεται αυτό;

Είναι πολύ εύκολο. Την στιγμή που θα πληκτρολογήσουμε μια δημοσίευση, βάζουμε το σύμβολο @ εκεί που θέλουμε να βάλουμε το όνομα του φίλου μας και αρχίσουμε να πληκτρολογούμε το όνομα του.

Καθώς το πληκτρολογούμε, εμφανίζονται οι φίλοι μας που ταιριάζουν με το συγκεκριμένο όνομα. Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τον συγκεκριμένο φίλο.
image

Ο φίλος που έχουμε επισημάνει θα δεχτεί μια ειδοποίηση απ' το Facebook ενημερώνοντας τον για το γεγονός, και θα έχει την επιλογή να την καταργήσει.

Επίσης, αυτή η δημοσίευση θα εμφανιστεί και στον τοίχο του φίλου μας, και θα είναι ορατή προς όσους «δικαιούνται» να την δούν, ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου.

Πολύ απλό δεν είναι;

Καλές… «επισυνάψεις».

Τα λέμε.