Πως Μπορώ Να Βρω Εάν Κάποιος Μπαίνει Στο Λογαριασμό Μου Στο Facebook;

Τελευταίως έχω παρατηρήσει αρκετά παράξενα πράγματα να συμβαίνουν στο Facebook μου.

Κάθε μερικές μέρες, διαγράφονται μερικά status που έχω δημοσιεύσει, σχόλια, αλλά μέχρι και φίλοι μου έχουν εξαφανιστεί από την λίστα φίλων μου και μάλιστα χωρίς να τους έχω διαγράψει ούτε εγώ, αλλά ούτε και εκείνοι εμένα! Έχω βάσιμες υποψίες πως κάποιος ξέρει τον κωδικό μου και εισέρχεται στο Facebook μου. Πως μπορώ να σιγουρευτώ εάν όντως συμβαίνει αυτό;

Η απάντηση του Michel:

Προτού κάνεις οτιδήποτε, θα πρέπει άμεσα να αλλάξεις τον κωδικό του Facebook σου (βλέπε Πως Να Αλλάξω Τον Κωδικό Μου Στο Facebook;). Ωραία! Τώρα, ακόμη και στην περίπτωση που ήξερε κάποιος τον κωδικό σου, πλέον δεν θα είναι σε θέση να εισέλθει, αφού τον έχεις αλλάξει.

Πρόσφατα, το Facebook μας έχει παραχωρήσει μια επιπλέον δυνατότητα. Μια δυνατότητα, η οποία προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στον λογαριασμό μας. Τι κάνει αυτή η δυνατότητα και γιατί είναι τόσο σημαντική; Αυτή η δυνατότητα, μας επιτρέπει να βλέπουμε πότε κάποιος έχει εισέλθει στον λογαριασμό μας, την χώρα από την οποία έχει γίνει η είσοδος, την ip του, τον browser του, την ώρα αλλά και κάποια άλλα στοιχεία για τον συγκεκριμένο υπολογιστή. Έτσι, βλέποντας αυτά τα στοιχεία, είμαστε σε θέση να καταλάβουμε αν ο υπολογιστής από την οποία έχει γίνει η είσοδος είναι ο υπολογιστής μας ή κάποιος άλλος υπολογιστής από τον οποίο εμείς έχουμε εισέλθει. Εάν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε είναι προφανές το γεγονός πως κάποιος τρίτος έχει εισέλθει στο λογαριασμό μας στο Facebook.

Ας μην μακρηγορώ όμως, ας μπούμε κατευθείαν στο ζουμί της υπόθεσης μαθαίνοντας πως μπορούμε μέσα από το Facebook να κατανοήσουμε εάν κάποιος άλλος έχει εισέλθει στον λογαριασμό μας.

Εδώ, μπορούμε να βρούμε αρκετές κατηγορίες ρυθμίσεων που αφορούν τον λογαριασμό μας. Πηγαίνουμε προς τα κάτω, και αφού βρούμε την κατηγορία Ασφάλεια Λογαριασμού κάνουμε κλικ στο αλλαγή που θα βρούμε ακριβώς στα δεξιά.
image

Παρατηρούμε πως ακριβώς απο κάτω, έχει ανοικτεί η συγκεκριμένη κατηγορία ρυθμίσεων. Εαν θέλουμε, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη ρύθμιση του να ειδοποιούμαστε μέσω sms ή email κάθε φορά που μια νέα συσκευή θα εισέρχεται στον λογαριασμό μας. Εδώ όμως, επίσης μπορούμε να δούμε τις τελευταίες συσκευές που έχουν συνδεθεί με τον λογαριασμό μας, αλλά και όσες βρίσκονται τώρα συνδεδεμένες. Με κάθε browser που συνδέεσαι στο facebook, αναγνωρίζεται ως καινούργια συσκευή οπότε μην σε παραξενέψει το γεγονός του να υπάρχουν περισσότερες απο μια. Μπορείς ακόμη να δεις και την ip βάζοντας το ποντίκι σου ακριβώς πάνω απο την πόλη που αναφέρετε στο πεδίο τοποθεσία.
image

Αυτό ήταν όλο. Με αυτά τα στοιχεία μπορείς εύκολα να κρίνεις εαν κάποιος άλλος εισέρχεται στον λογαριασμό σου.