Τι Μπορώ Να Κάνω Αν Κάποιος Έχει Φτιάξει Προφίλ Στο Facebook Με Δικές Μου Φωτογραφίες;

Τι Μπορώ Να Κάνω Αν Κάποιος Έχει Φτιάξει Προφίλ Στο Facebook Με Δικές Μου Φωτογραφίες;

Έχω ανακαλύψει πως κάποιος έφτιαξε προφίλ στο Facebook με δικές μου φωτογραφίες! Έχω στείλει μήνυμα σε αυτό το προφίλ και του ζήτησα να το διαγράψει όμως δεν μου απαντάει!

Τι μπορώ να κάνω;

Η απάντηση του Michel:

Αυτό το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, και ευτυχώς το Facebook ασχολείται ιδιαίτερα με τέτοιου είδους «υποθέσεις».

Υπάρχει μάλιστα ειδικό τμήμα που ασχολείται γενικά με αυτά τα θέματα, το οποίο σε σοβαρές υποθέσεις είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές της κάθε χώρας.

Ως πρώτο βήμα, αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να αναφέρεις το συγκεκριμένο προφίλ ως παραπλανητικό. Βέβαια, για να κάνεις κάτι τέτοιο υπάρχουν ορισμένοι κανόνες.

Ο πιο σημαντικός κανόνας είναι ότι μπορείς να αναφέρεις μόνο προφίλ τα οποία παριστάνουν εσένα. Δεν μπορείς να αναφέρεις προφίλ τα οποία παριστάνουν κάποιον φίλο σου ή κάποιον που δεν γνωρίζεις προσωπικά (π.χ. κάποιον διάσημο). Εξαίρεση αποτελούν περιπτώσεις ανηλίκων όπου σε αυτή την περίπτωση την καταγγελία μπορεί να κάνει ο γονιός ή ο νόμιμος κηδεμόνας.

Στην περίπτωση σου, έχεις περάσει το πιο σημαντικό κριτήριο, αφού σκοπός σου είναι να αναφέρεις ένα προφίλ που παριστάνει εσένα.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν να δούμε στην πράξη πως μπορείς να αναφέρεις αυτό το ψεύτικο προφίλ.

Αφού μπεις στο συγκεκριμένο προφίλ θα κάνεις κλικ στο γρανάζι που υπάρχει επάνω-δεξιά στο χρονολόγιο του. Στη συνέχεια θα κάνεις κλικ στο Αναφορά/Μπλοκάρισμα.
image

Αμέσως θα εμφανιστούν μπροστά σου οι πιο κάτω επιλογές. Θα κάνεις κλικ στο Υποβολή αναφοράς και στη συνέχεια στο Αναφέρετε το λογαριασμό. Προχωράς κάνοντας κλικ στο Επιβεβαίωση.
image

Ακολούθως επιλέγεις αυτά που βλέπεις στην πιο κάτω εικόνα, και κάνεις ξανά κλικ στο Επιβεβαίωση. Όπως βλέπεις, υπάρχουν κι άλλες επιλογές όπως π.χ. να αναφέρεις ένα λογαριασμό που παριστάνει μια διασημότητα, όμως αναφέροντας κάτι τέτοιο, να είσαι βέβαιη πως κανείς δεν θα δώσει σημασία στο αίτημα σου, αφού όπως αναφέρετε ξεκάθαρα στους κανόνες, η αναφορά πρέπει να γίνει απο το θύμα.
image

Τι μπορεί να γίνει όμως όταν κάποιος δεν έχει λογαριασμό στο Facebook αλλά διαπιστώσει πως κάποιος έφτιαξε ψεύτικο λογαριασμό με τα στοιχεία και φωτογραφίες του;

Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί η φόρμα επικοινωνίας για αναφορά του λογαριασμού.

Εν Κατακλείδι

Σήμερα μάθαμε πως μπορούμε να καταγγείλουμε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook. Είδαμε τις πιο απαραίτητες προϋποθέσεις έτσι ώστε η καταγγελία μας να διερευνηθεί και να βρούμε το δίκαιο μας.

Ελπίζω να βοήθησα!

Για οτιδήποτε άλλο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου.