Πως Μπορώ να Είμαι Στο Facebook Χωρίς Να Με Βλέπουν Στο Chat;

Υπάρχει κάποιος τρόπος να είμαι στο Facebook αλλά οι επαφές μου να μην βλέπουν στο chat πως είμαι online;

Είναι εκνευριστικό να γεμίζει η κάτω μπάρα με συνομιλίες χωρίς να θέλεις να μιλήσεις.

Η απάντηση του Michel:

Υπάρχει η επιλογή να εμφανίζεσαι offline στο chat του Facebook, όμως μη φανταστείς πως είναι κάτι αντίστοιχο με το «Appear Offline» του MSN Messenger. Σε περίπτωση που επιλέξεις να είσαι offline στο chat του Facebook, τότε όντως θα είσαι offline.

Συγκεκριμένα αυτά που θα συμβούν είναι τα εξής. Το κυριότερο είναι το ότι οι επαφές σου δεν θα σε βλέπουν online στο chat τους (αυτό που θες δηλαδή). Αναγκαστικά όμως θα πρέπει να συμβιβαστείς με το εξής, πως δεν θα μπορείς ούτε εσύ να δεις αν εκείνοι είναι online ή όχι.

Αν θέλεις όμως, μπορείς να χωρίσεις τις επαφές σου σε «καταλόγους», και να εμφανίζεσαι επιλεκτικά στα μέλη κάποιου «καταλόγου» online, ενώ στους υπόλοιπους να φαίνεσαι offline. Έτσι σου δίνεται η δυνατότητα να ξεχωρίσεις τις επαφές σου σε αυτές που θέλεις να σε βλέπουν online και σε αυτές που δεν θέλεις. Βέβαια ισχύει και εδώ, όπως πιο πάνω, το ότι σε αυτούς που θα εμφανίζεσαι offline, δεν θα μπορείς ούτε εσύ να δεις την κατάσταση τους.

Όπως καταλαβαίνεις, δύο είναι τα πράγματα για τα οποία θα σου μιλήσω σήμερα. Πρώτο, το πως μπορείς να χειριστείς τις επαφές σου ως ενιαία ομάδα και να εμφανίζεσαι συνολικά σε όλους online ή offline, και δεύτερο, πώς να χωρίσεις τις επαφές σου σε λίστες (κατηγορίες, καταλόγους) και να επιλέγεις ξεχωριστά στην κάθε μια από αυτές την κατάσταση σου.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Μέρος Πρώτο: Πως να χειριζόμαστε τις επαφές μας ως ενιαία λίστα και να εμφανιζόμαστε σε όλους είτε online είτε offline.

Αφού πρώτα εισέλθουμε στο λογαριασμό μας στο Facebook μας, κάνουμε κλικ στο chat που βρίσκεται κάτω και δεξιά.
image

Αφού ανοίξει το chat, κάνουμε κλικ στο Επιλογές που θα δούμε ακριβώς στο πάνω μέρος του.
image

Εδώ τώρα, κάνουμε κλικ στην πρώτη επιλογή η οποία ονομάζετε Αποσύνδεση. Με αυτό τον τρόπο θα αποσυνδεθούμε απ το chat του Facebook.
image

Μπορούμε τώρα να δούμε πως, έχουμε αποσυνδεθεί απο το chat του Facebook. Οι επαφές μας δεν μπορούν να μας δούν online όπως και εμείς δεν μπορούμε να δούμε αυτές. Σε περίπτωση που θέλουμε να συνδεθούμε και πάλι, ένα κλικ εδώ στο chat αρκεί για να μας συνδέσει ξανά.
image

Μέρος Δεύτερο: Πως να χωρίσουμε τις επαφές μας σε λίστες και να επιλέγουμε την κατάσταση μας στην κάθε μια απο αυτές.

Αφού πάμε στο chat του Facebook, κάνουμε κλικ στο Κατάλογοι Φίλων.
image

Εδώ θα δημιουργήσουμε τον πρώτο μας κατάλογο. Πληκτρολογούμε στο πεδίο την επιθυμητή ονομασία για τον κατάλογο, και πατάμε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο μας.
image

Ο νέος μας κατάλογος μόλις έχει δημιουργηθεί. Μπορούμε να προσθέσουμε επαφές σε αυτόν, απλά με κλικ και σύρσιμο τους.
image

Ακριβώς έτσι μπορούμε να προσθέσουμε σε κάποιον κατάλογο όσους απο τους φίλους μας θέλουμε.
image

Το μυστικό τώρα για να επιλέξουμε αν θα μας βλέπουν online ή όχι είναι το εξής. Στα δεξιά κάθε καταλόγου, υπάρχει μια πράσινη ένδειξη. Η σημασία αυτής είναι αν φαινόμαστε online ή offline στις επαφές του συγκεκριμένου καταλόγου. Πράσινο σημαίνει online, ενώ κάνοντας κλικ πάνω του, θα γίνει γκρί που πάει να πει offline.
image

Όπως βλέπεις, τώρα είμαι offline για τις επαφές που έχω στον κατάλογο best friends. Βέβαια, όπως προηγουμένως έτσι και τώρα, όταν εμφανίζομαι offline στις επαφές μιας λίστας, ούτε εγώ μπορώ να δω εαν εκείνοι είναι online η όχι.
image

Αυτό ήταν. Ελπίζω να σε κάλυψα και να έμαθες κάτι χρήσιμο. Τα λέμε σύντομα.