Ρυθμίσεις Ιδιωτικότητας Μηνυμάτων Και Αιτημάτων Φιλίας Στο Facebook

Ρυθμίσεις Ιδιωτικότητας Μηνυμάτων Και Αιτημάτων Φιλίας Στο Facebook

Γεια σας. Δεν θέλω να δέχομαι ούτε αιτήματα αλλά ούτε μηνύματα απο άτομα τα όποια δεν ανήκουν στους «φίλους» στο facebook.

Δηλαδή μονό εγώ να μπορώ να κάνω αιτήματα και να στέλνω μηνύματα.

Αυτό είναι δυνατό να συμβεί; Έχω ψάξει τα πάντα. Αλλά δεν βρίσκω λύση! Ευχαριστώ..

Η απάντηση του Michel:

Όταν λες πως έχεις ψάξει τα πάντα και δεν βρήκες λύση, τότε πραγματικά σε πιστεύω. Σε πιστεύω, επειδή δεν υπάρχει αυτό που ψάχνεις. Δυστυχώς δεν ανήκω στην ομάδα προγραμματιστών του Facebook για να μπορέσω να ικανοποιήσω την επιθυμία σου.

Γι’ αυτό, αυτό που θα κάνω, είναι να εξηγήσω τις αυστηρότερες ρυθμίσεις «φιλτραρίσματος» που μπορούμε να έχουμε για το Facebook μας. Αν και με τόσο ψάξιμο, σίγουρα θα είσαι ενημερωμένος γι' αυτές..

Οι ρυθμίσεις που αφορούν το φιλτράρισμα μηνυμάτων και τα αιτήματα φιλίας, δεν βρίσκονται κάπου κρυμμένες. Βρίσκονται σε σημείο που μπορούν εύκολα να εντοπιστούν.

Ας δούμε που τις βρίσκουμε.

Αφού μπούμε στο προφίλ μας, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο με την κλειδαριά που βλέπουμε πάνω-δεξιά.
image

Ακολούθως κάνουμε κλικ στο Ποιοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου;
image

Εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε ποια μηνύματα θα πηγαίνουν στα εισερχόμενα και ποια στον φάκελο άλλα. Αν επιλέξουμε το αυστηρότερο φιλτράρισμα τότε θα λαμβάνουμε στα εισερχόμενα κυρίως μόνο μηνύματα από όσους έχουμε στη λίστα των φίλων μας. Όλων των υπόλοιπων θα πηγαίνουν στο φάκελο άλλα, και δεν θα ειδοποιούμαστε για αυτά. Όσον αφορά τα αιτήματα φιλίας, έχουμε την επιλογή να δεχόμαστε αιτήματα φιλίας είτε από όλους, είτε μόνο από φίλους φίλων. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ορίσουμε κάποια αυστηρότερη ρύθμιση.
image

Ο λόγος που το Facebook δεν μας δίνει δυνατότητα για αυστηρότερες ρυθμίσεις είναι επειδή η ίδια η φιλοσοφία του δικτύου είναι το να βοηθά τα μέλη του να βρίσκουν γνωστούς και φίλους.

Εάν σου επιτρέψει να «απομονωθείς» απ’ την κοινότητα και να γίνεις κατα κάποιο τρόπο αόρατος», θα είναι σαν να θέτει το ίδιο εμπόδια στον λόγο ύπαρξης του.

Γι' αυτό δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος πως θα δούμε επιθυμίες σαν τη δική σου να γίνονται πραγματικότητα, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον.

Ελπίζω να βοήθησα!

Για οτιδήποτε άλλο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου.