Πως Μπορώ να Ξαναβρώ Φίλους Μου Στο Facebook;

Γεια σου!

Μόλις έχω κάνει εγγραφή στο Facebook. Ο λόγος που έκανα όμως δεν ήταν για να κάνω καινούριους φίλους αλλά θέλω να βρω κάποιους φίλους που έχουμε χαθεί εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα κυρίως ψάχνω για ένα άτομο αλλά και για άλλους! Πως μπορώ να τους βρω στο Facebook (εάν είναι μέλη) έτσι ώστε να επικοινωνήσω μαζί τους;

Η απάντηση του Michel:

Το Facebook είναι μια αρκετά χρήσιμη υπηρεσία αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι χρησιμοποιώντας το, αρκετοί έχουν βρει παλιούς φίλους, τους οποίους η ζωή τα έφερε έτσι ώστε κάποια στιγμή να χάσουν επαφή ο ένας με τον άλλο.

Είναι όμως πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι τόσα εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, δίνουν σε μια online υπηρεσία που είναι προσβάσιμη απ' τον οποιονδήποτε αρκετά προσωπικά τους στοιχεία που συνήθως για να μπορέσει να τα δει κάποιος αρκεί απλά ένα «αίτημα φιλίας» το οποίο κατα 99% θα γίνει αποδεκτό. Προσωπικά στοιχεία όπως e-mail, χώρος εργασίας, διαμονής, ακόμη και αριθμός τηλεφώνου (ναι αρκετοί το δίνουν και αυτό) μπορεί εύκολα να τα δει κάποιος αν είναι στη λίστα φίλων σου και δεν έχεις ρυθμίσει το προφίλ σου κατάλληλα.

Το να βρεις κάποιον που είναι μέλος στο Facebook δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση, φτάνει να ξέρεις μερικά στοιχεία για αυτόν. Όσο περισσότερα βέβαια, τόσο πιο πολλές είναι και οι πιθανότητες σου. Συνήθως όμως ένα e-mail ή το ονοματεπώνυμο του είναι υπέρ-αρκετά για να τον εντοπίσεις.

Ξέρεις το e-mail του; Βρες στον στο Facebook.

Το μυστικό εργαλείο για να ψάξεις κάποιον στο Facebook ονομάζεται «Πεδίο Αναζήτησης» και θα το βρεις πάνω και δεξιά, αφού πρώτα εισέλθεις στο λογαριασμό σου στο Facebook. Εκεί, μπορείς να τον αναζητήσεις με βάση κάποιο e-mail που ίσως να είχατε ανταλλάξει στο παρελθόν. Συνήθως ο περισσότερος κόσμος δεν αλλάζει e-mail αν δεν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος. Εγώ για παράδειγμα, χρησιμοποιώ το ίδιο hotmail απ' το 1997. Ίσως βέβαια τώρα να σκεφτείς, «Γιατί να μην του στείλω e-mail και να περιμένω να τον βρω μέσω του Facebook;». Πολύ απλά γιατί στο Facebook η επανασύνδεση σας θα φανεί ως «τυχαίο» γεγονός, μόνο όμως που τυχαίο δεν θα είναι. Σε ένα e-mail μπορεί να μην σου απαντήσει, ίσως καν να μην το δει αν δεν ασχολείται και τόσο. Αν και η αναζήτηση με βάση το e-mail, είναι μια διαθέσιμη επιλογή για να βρεις κάποιον, στην περίπτωση σου μάλλον δεν είναι αρκετά βοηθητική αφού απ' ότι μπορώ να φανταστώ δεν πρέπει να έχεις το e-mail αυτών που ψάχνεις..

Ψάξε τον με βάση το ονοματεπώνυμο του.

Σε περίπτωση που δεν ξέρεις το e-mail του, τότε μπορείς να τον ψάξεις χρησιμοποιώντας το όνομα και το επώνυμο του. Στο ίδιο πεδίο αναζήτησης στο οποίο σου πρότεινα προηγουμένως να τον ψάξεις με βάση το e-mail του, μπορείς εκεί να πληκτρολογήσεις ολόκληρο το ονοματεπώνυμο του και να κάνεις αναζήτηση! Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεις αρκετά άτομα με το ίδιο όνομα και επώνυμο, όμως βλέποντας τη φωτογραφία του και μερικά στοιχεία που εμφανίζονται ελεύθερα εκεί, θα προσπαθήσεις να βγάλεις άκρη αν είναι κάποιος απο αυτούς. Αν είναι μέλος στο Facebook, και έχει δώσει το πραγματικό του επώνυμο τότε θα τον βρεις με ευκολία.

Δεν θυμάσαι ούτε το επώνυμο του; Υπάρχει ακόμη ελπίδα.

Αν δεν μπορείς να τον εντοπίσεις με τους πιο πάνω τρόπους, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη των φίλων του! Ψάξε να βρεις στο Facebook (κάνοντας πάλι αναζήτηση), κάποιο άτομο που θυμάσαι πως έκανε αρκετή παρέα, κάποιον κολλητό του, κάποιον συγγενή του. Σίγουρα με κάποιον θα κάνει ακόμη παρέα και τότε εύκολα θα τον βρεις και εκείνον είτε μέσω της λίστας φίλων (των φίλων του), είτε βλέποντας τις φωτογραφίες των φίλων του. Πολύ πιθανόν να τον έχουν επισημάνει σε κάποια απο αυτές. Επίσης, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα σχόλια των φωτογραφιών ή στα σχόλια στον τοίχο τους. Εκεί ίσως βρεις κάποιο σχόλιο του το οποίο θα σε οδηγήσει στο προφίλ του.

Αυτές ήταν οι ιδέες και οι μέθοδοι που χρησιμοποιώ εγώ όταν θέλω να εντοπίσω κάποιον στο Facebook. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος ο οποίος δεν πέρασε απ' το μυαλό μου, θα χαρώ να τον ακούσω. Μπορείς να τον σημειώσεις στη φόρμα σχολίων. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και μακάρι να βρεις τους φίλους τους οποίους ψάχνεις.