Πως Μπορώ να Διαγράψω Κάποιον απο Φίλο Στο Facebook;

Πως μπορώ να διαγράψω μερικούς απο τους φίλους που έχω στο Facebook;

Έχω γεμίσει με άτομα που δεν ξέρω και θα ήθελα να σβήσω μερικούς.

Η απάντηση του Michel:

Αρκετές φορές, προσθέτουμε άτομα στο Facebook (ή και σε κάθε άλλο social network) τα οποία δεν γνωρίζουμε και μάλλον δεν θα γνωρίσουμε ποτέ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζουμε τη λίστα των φίλων μας με διάφορους εικονικούς φίλους οι οποίοι κάθε άλλο παρά φίλοι είναι.

Κάποτε όμως, φτάνει η στιγμή που αποφασίζουμε να κάνουμε μια μικρή εκκαθάριση και να διαγράψουμε μερικούς απο αυτούς (ή και όλους). Αυτή ακριβώς τη διαδικασία θα δούμε σήμερα, με αφορμή το πιο πάνω ερώτημα που έφτασε κοντά μου πριν απο μερικές ημέρες.

Βασικά, υπάρχουν δύο τρόποι για να διαγράψεις κάποια επαφή σου στο Facebook. Ο πρώτος τρόπος γίνεται μέσα απο τη λίστα φίλων σου, όπου βλέπεις όλες τις επαφές που έχεις, και αποφασίζεις ποια ή ποιες θα διαγράψεις. Ο δεύτερος τρόπος είναι καλύτερος στην περίπτωση που έχεις αρκετές εκατοντάδες (ή και χιλιάδες!) φίλους και θέλεις να διαγράψεις κάποιο συγκεκριμένο άτομο του οποίου ξέρεις το ονοματεπώνυμο. Τότε παρά να ψάχνεις σε όλη τη λίστα των φίλων σου για να βρεις το συγκεκριμένο άτομο και να το διαγράψεις, είναι ευκολότερο να τον βρεις μέσω της αναζήτησης και να τον διαγράψεις απ' το προφίλ του.

Μπερδεύτηκες; Κάνε λίγο υπομονή και θα τα δούμε όλα αναλυτικά αμέσως τώρα..

Ο πρώτος τρόπος μέσω της λίστας φίλων.

Αφού συνδεθείς στο λογαριασμό σου, πάνω και δεξιά θα δείς την επιλογή Λογαριασμός. Κάνοντας εκεί κλικ θα ανοίξει ένα υπομενού απ το οποίο επιλέγουμε το Επεξεργασία Φίλων.
image

Εδώ τώρα βλέπουμε τα πιο πρόσφατα άτομα που έχουν γίνει φίλοι μας. Για να δούμε όλους τους φίλους μας, κάνουμε κλικ στο πεδίο recently που βρίσκεται ακριβώς πάνω απο τους φίλους μας και επιλέγουμε το Όλοι οι φίλοι.
image

Τώρα βλέπεις όλους τους φίλους σου. Αφού αποφασίσεις ποιά επαφή θέλεις να διαγράψεις, μπορείς να την διαγράψεις κάνοντας κλικ στο γκρί Χ που βρίσκεται στα δεξιά της.
image

Ως τελευταίο βήμα, θα πρέπει να επιβεβαιώσεις την αποφαση σου για διαγραφή της συγκεκριμένης επαφής. Την επιβεβαιώνεις επιλέγοντας Αφαίρεση.
image

Αυτό ήταν όλο!

Πάμε τώρα να δούμε τον δεύτερο τρόπο διαγραφής φίλου στο Facebook, που γίνεται μέσω της αναζήτησης.

Στην περίπτωση που ξέρεις το ονοματεπώνυμο της επαφής που επιθυμέις να διαγράψεις αλλά η λίστα με τις επαφές σου είναι πολύ μεγάλη για να ψάχνεις, είναι ευκολότερο να το κάνεις μέσω της αναζήτησης που βλέπεις πάνω στο κεντρικό μέρος παντού στο Facebook. Αρχίζοντας να πληκτρολογείς το όνομα του, το Facebook θα σου δίνει επιλογές απο τη λίστα των φίλων σου, που ταιριάζουν με αυτό που ψάχνεις. Αφού βρείς αυτόν που ψάχνεις, κάνεις κλίκ στο όνομα του.
image

Τότε, θα μεταφερθείς στο προφίλ της συγκεκριμένης επαφής. Αυτό που χρειαζόμαστε, βρίσκεται στο αριστερά μέρος, σχεδόν στο τέλος του προφίλ. Εκεί, θα δείς το Διαγραφή Φίλου και δεν έχεις παρά να κάνεις εκεί κλικ.
image

Αφού επιβεβαιώσεις την απόφαση σου, κάνοντας κλικ στο Διαγραφή φίλου, η συγκεκριμένη επαφή θα διαγραφεί αμέσως απο τη λίστα επαφών σου.
image

Μην ξεχνάς πως οι επαφές που έχεις διαγράψει σε καμιά περίπτωση δεν θα ειδοποιηθούν απο το Facebook πως τους έχεις διαγράψει!

Ελπίζω να βοήθησα. Θα τα πούμε και πάλι σύντομα.