Πως Μπορώ Να Ακυρώσω Ένα Αίτημα Φιλίας Που Έχω Στείλει Στο Facebook;

Πως Μπορώ Να Ακυρώσω Ένα Αίτημα Φιλίας Που Έχω Στείλει Στο Facebook;

Γεια χαρά. Έχω στείλει αίτημα φιλίας σε κάποιο άτομο εδώ και αρκετούς μήνες όμως από ότι φαίνεται δεν με έχει αποδεχτεί παρόλο που βλέπω νέα του στην αρχική μου σελίδα πράγμα που σημαίνει πως μπαίνει στο Facebook.

Για πόσο καιρό θα παραμείνει ενεργό το αίτημα φιλίας που έχω στείλει; Μέχρι να με δεχτεί ή να με απορρίψει ή υπάρχει κάποιο χρονικό διάστημα; Πώς μπορώ να το ακυρώσω; Αυτά και ευχαριστώ πολύ!

Η απάντηση του Michel:

Πολλά άτομα στο Facebook αποδέχονται αιτήματα φιλίας μόνο από όσα άτομα γνωρίζουν ήδη απο κοντά.

Εάν κάποιο αίτημα φιλίας μείνει αναπάντητο (π.χ. όταν ο αποδέκτης του αιτήματος δει την ειδοποίηση στο Facebook, χωρίς όμως να αποδέκτη ή να απορρίψει το αίτημα), τότε υπάρχει η πιθανότητα να ξεχαστεί το αίτημα, και να παραμείνει εκεί για αρκετό καιρό, ίσως και για πάντα.

Στην ουσία, όταν ένα αίτημα φιλίας παραμείνει αναπάντητο, θα παραμείνει εκκρεμές στο προφίλ του χρήστη, θεωρητικά «για πάντα». Δεν υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός που θα ακυρωθεί αυτόματα. Υπάρχει όμως η επιλογή, εάν θέλεις, να το ακυρώσεις εσύ.

Όταν υπάρχουν εκκρεμές αιτήματα (ή ακόμη και όταν απορριφθούν), ο χρήστης που έχει στείλει το αίτημα, είναι δυνατόν να λαμβάνει στην αρχική του σελίδα ενημερώσεις του συγκεκριμένου ατόμου. Αυτό γίνεται επειδή όταν στείλουμε αίτημα φιλίας σε κάποιον, τότε αυτός μπαίνει αυτόματα στη λίστα των ατόμων που ακολουθούμε. Έτσι είναι δυνατόν να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα οι δημόσιες δημοσιεύσεις του, χωρίς να χρειάζεται να είμαστε φίλοι.

Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να καταλάβουμε αν κάποιος μπαίνει στο Facebook, αλλά δεν έχει απαντήσει θετικά (ακόμη) στο αίτημα μας.

Όταν υπάρχει εκκρεμές αίτημα, δεν μπορείς να στείλεις στο ίδιο άτομο ξανά αίτημα φιλίας. Μπαίνοντας στο προφίλ του, το κουμπί που χρησιμοποιούμε για να στείλουμε αίτημα φιλίας αναγράφει «Το αίτημα φιλίας στάλθηκε».

Κάπως έτσι γίνεται το κουμπί αιτήματος φιλίας όταν υπάρχει εκκρεμές αίτημα φιλίας απο εμάς, προς το συγκεκριμένο άτομο.
image

Εάν θέλεις να στείλεις ξανά αίτημα φιλίας στο συγκεκριμένο άτομο (χωρίς να γίνεσαι σπαστικός/ια εε;), τότε πρέπει πρώτα να ακυρώσεις το εκκρεμές αίτημα φιλίας, έτσι ώστε να επιστρέψει το κουμπί στην αρχική του μορφή.

Ας δούμε πως μπορείς να ακυρώσεις το αίτημα φιλίας.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι πολύ απλό. Αφού μπεις στο προφίλ του ατόμου που θέλεις να ακυρώσεις το αίτημα φιλίας, βάζεις το ποντίκι επάνω στο κουμπί αιτήματος φιλίας που τώρα αναγράφει Το αίτημα φιλίας στάλθηκε -1-. Απο το μενού που θα εμφανιστεί, θα κάνεις κλικ στην τελευταία επιλογή, δηλαδή στο Ακύρωση Αιτήματος -2-.
image

Το μόνο που απομένει είναι να επιβεβαιώσεις αυτή σου την απόφαση, κάνοντας κλικ στο Ακύρωση αιτήματος.
image

Αυτό ήταν!

Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να ξεφορτωθείς εκκρεμή αιτήματα φιλίας.

Εν Κατακλείδι

Σήμερα μάθαμε πως μπορούμε να ακυρώσουμε αιτήματα φιλίας που έχουμε στείλει στο Facebook.

Παρόλο που δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι εάν το συγκεκριμένο άτομο έχει δεί το αίτημα μας, παρόλα αυτά, υπάρχει ένα παραθυράκι που μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε εάν μπαίνει ή όχι στο λογαριασμό του.

Ελπίζω να βοήθησα!

Για οτιδήποτε άλλο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου.