Πώς Μπορώ Να Καρφιτσώσω Προγράμματα Στην Taskbar Των Windows 7;

Πώς Μπορώ Να Καρφιτσώσω Προγράμματα Στην Taskbar Των Windows 7;

Υπάρχουν ορισμένα προγράμματα τα οποία χρησιμοποιώ συνεχώς.

Όπως έχω δει στις φωτογραφίες που βάζεις στις απαντήσεις, αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες, υπάρχει η δυνατότητα να «καρφιτσώσω» ένα πρόγραμμα στην taskbar. Σωστά κατάλαβα;

Εάν είναι έτσι, τότε θα ήθελα να μου πεις πως μπορώ να «καρφιτσώσω» και εγώ τα προγράμματα που χρησιμοποιώ συνεχώς, στα Windows 7. Ευχαριστώ.

Η απάντηση του Michel:

Αυτή είναι μια πολύ σωστή παρατήρηση.

Εάν θυμάσαι, σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, όπως για παράδειγμα στα Windows XP, υπήρχε η «Quick Launch», στην οποία μπορούσαμε να βάλουμε συντομεύσεις προγραμμάτων για γρήγορη εκκίνηση.

Στην έκδοση 7 των Windows, τα πράγματα διαφοροποιούνται κάπως, αφού ναι μεν η Quick Launch μπορεί με μια πρώτη ματιά να φαίνεται πως έχει καταργηθεί, στην ουσία όμως έχει ενσωματωθεί στο υπόλοιπο γραφικό περιβάλλον της Taskbar.

Για να «καρφιτσώσουμε» ένα πρόγραμμα στη taskbar των Windows 7, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι το εξής:

Ως πρώτο βήμα, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος που θέλουμε να καρφιτσώσουμε. Από το μενού που θα εμφανιστεί μπροστά μας θα κάνουμε κλικ στο Pin to Taskbar.
image

Αμέσως, η συντόμευση για εκκίνηση αυτού του προγράμματος θα εμφανιστεί στην taskbar μας.
image

Προσοχή: μην ξαφνιαστείς αν υπο άλλες συνθήκες η επιλογή «Pin to Taskbar» εμφανίστεί σε άλλη θέση.

Για παράδειγμα, εάν κάνουμε δεξί κλικ σε κάποια συντόμευση στο Start μενού των Windows, αυτή θα μας παρουσιαστεί έτσι.
image

Εάν κάνουμε δεξί κλικ σε κάποια συντόμευση που βρίσκεται στο desktop ή σε οποιονδήποτε φάκελο, τότε αυτή θα μας παρουσιαστεί έτσι.
image

Εάν θέλεις να αφαιρέσεις κάποιο καρφίτσωμα που έκανες σε κάποια εφαρμογή, το αφαιρείς με την ακριβώς αντίθετη διαδικασία. Δηλαδή, με δεξί κλικ στο εικονίδιο που βρίσκεται στην taskbar και κλικ στο Unpin this program from taskbar.
image

Τώρα έχεις γίνει «ειδικός» στο.. «καρφίτσωμα».

Τα λέμε.