Χάθηκε Η Επιλογή Γλώσσας Από την Taskbar Σε Windows 7. Πως Μπορώ Να Την Επαναφέρω;

Έχω Windows 7, στην taskbar στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανιζόταν η γλώσσα και ξαφνικά την έχασα.

Με δεξί κλικ σε κενό πάνω στην taskbar στο toolbars δεν εμφανίζει την επιλογή για τσεκάρισμα language bar. Από πού μπορώ να το εμφανίσω;

Ευχαριστώ πολύ, Στέλιος.

Η απάντηση του Michel:

Ευχαριστώ πολύ για το ερώτημα σου Στέλιο.

Σε περίπτωση που έχει αφαιρεθεί η επιλογή γλώσσας έτσι ώστε να μην εμφανίζεται στην taskbar αλλά και ούτε ως αυτόνομο παράθυρο, τότε χάνεται και από το «Toolbars» που λες, γι’ αυτό και δεν το βρίσκεις εκεί. Το έχω και εγώ δοκιμάσει μόλις τώρα στα Windows 7 και έτσι δουλεύει.

Ο τρόπος για να προσθέσουμε τώρα ξανά την επιλογή γλώσσας στην taskbar είναι λιγάκι πιο δύσκολος και γίνεται μέσα από το «control panel». Αφού έψαξα τις ρυθμίσεις στο «control panel» έχω βρει την κατάλληλη ρύθμιση που χρειάζεται να αλλάξεις, και αυτήν θα σου παρουσιάσω ευθύς αμέσως.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά με την βοήθεια εικόνων το πως μπορούμε να εμφανίσουμε ξανά την επιλογή γλώσσας στην taskbar των Windows 7..

Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε στο control panel. Για να πάμε εκεί κάνουμε κλικ στο κουμπί Έναρξη -1- του υπολογιστή μας, και ακολούθως κάνουμε κλικ στο Control Panel -2- έτσι ώστε να ανοίξει το συγκεκριμένο παράθυρο.
image

Αυτό που βλέπουμε τώρα μπροστά μας είναι το Control Panel, εδώ είναι που μπορούμε να βρούμε μαζεμένες αρκετές από τις ρυθμίσεις που αφορούν το λειτουργικό μας. Για να σε βοηθήσω καλύτερα, βεβαιώσου πως το παράθυρο είναι ρυθμισμένο να εμφανίζεται σε μορφή Category, ακριβώς έτσι όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
image

Αφού λοιπόν το Control Panel εμφανίζεται με την συγκεκριμένη μορφή, κάνουμε κλικ στην κατηγορία ρυθμίσεων με την ονομασία Clock, Language and Region.
image

Τώρα μπροστά μας βλέπουμε όλες τις ρυθμίσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας. Η υποκατηγορία που μας ενδιαφέρει ονομάζεται Change keyboards or other input methods και αφού την βρούμε κάνουμε εκεί κλικ.
image

Στο παράθυρο ρυθμίσεων που έχει ανοίξει μπροστά μας, κάνουμε κλικ στο Change keyboards... που θα βρούμε στο πάνω μέρος του.
image

Έχουμε φτάσει σχεδόν στο τέλος. Στο παράθυρο που έχει ανοίξει μπροστά μας κάνουμε κλικ στην καρτέλα με την ονομασία Language Bar -1- και στη συνέχεια στις ρυθμίσεις που αφορούν τη θέση της συγκεκριμένης μπάρας επιλέγουμε το Docked in the taskbar -2-. Με αυτό τον τρόπο λέμε στο λειτουργικό μας πως θέλουμε να εμφανίζεται στην taskbar η μπάρα της επιλογής γλώσσας. Τέλος, κάνουμε κλικ στο OK -3- έτσι ώστε να αποθηκευτούν οι νέες ρυθμίσεις και να κλείσει το παράθυρο.
image

Ουφ, επιτέλους τώρα επιλογή γλώσσας έχει και πάλι εμφανιστεί στην μπάρα εργασιών. Μπορούμε τώρα να κλείσουμε όλα τα παράθυρα που έχουμε ανοίξει.
image

Αυτό ήταν όλο.

Για οτιδήποτε άλλο, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου.