Πως Να Κρύψω Τις Επιπλέον Αναβαθμίσεις Για Γλώσσες Στα Windows 7;

Πως Να Κρύψω Τις Επιπλέον Αναβαθμίσεις Για Γλώσσες Στα Windows 7;

Μπαίνοντας στο Windows Update των Windows 7 για να τα ενημερώσω, στις προαιρετικές αναβαθμίσεις βλέπω εκτός των άλλων, και τις ενημερώσεις για γλώσσες που μπορώ να εγκαταστήσω στον υπολογιστή μου (πχ.γερμανικά), και που όμως ποτέ δεν θα εγκαταστήσω.

Έτσι τώρα εκεί μου λέει πως υπάρχουν ακόμη 30 ενημερώσεις, ενώ στην ουσία το λειτουργικό μου είναι πλήρως ενημερωμένο, και αυτές οι 30 είναι απλά εκείνες οι γλώσσες που δεν θα χρειαστώ ποτέ μου. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μην φαίνονται εκεί και να μην με μπερδεύουν;

Η απάντηση του Michel:

Κατ' αρχή θα πρέπει να αναφέρω πως οι ενημερώσεις για επιλογή γλώσσας στο λειτουργικό Windows 7 είναι διαθέσιμες μόνο για την έκδοση Ultimate.

Έτσι αν κάποιος έχει την πιο πάνω έκδοση, τότε όλες οι ενημερώσεις των γλωσσών φαίνονται στο Windows Update, ακόμη κι αν δεν σκοπεύει ποτέ να τις εγκαταστήσει.

Μάντεψε όμως τι.

Υπάρχει τρόπος για να κρυφτούν, όχι μόνο οι ενημερώσεις για πρόσθετες γλώσσες, αλλά όλες οι ενημερώσεις που πιστεύεις πως δεν θα σου χρησιμεύσουν. Έτσι, δεν θα εμφανίζονται στη λίστα με τις διαθέσιμες ενημερώσεις για το σύστημα σου.

Βέβαια, το να κρύψεις και να μην εγκαταστήσεις κάποια απ' τις κρίσιμες ενημερώσεις, δεν θα ήταν ότι καλύτερο, και δεν το συνιστώ, αφού καλό είναι να έχεις το λειτουργικό σου πλήρως ενημερωμένο.

Στην περίπτωση όμως αυτών των γλωσσών (που είναι και πολλές), η ιδέα του να κρύψεις αυτές που δεν θα εγκαταστήσεις ποτέ, ειναι μια πολύ καλή ιδέα.

Για να κρύψεις μια ενημέρωση έτσι ώστε να μην φαίνεται στο Windows Update, η διαδικασία είναι η εξής..

Αρχικά, πάμε στο Windows Update οπου εμφανίζονται όλες οι διαθέσιμες ενημερώσεις για το λειτουργικό μας. Το Windows Update βρίσκεται στη λίστα με όλα τα προγράμματα που είναι εγκαταστημένα στον υπολογιστή μας. Εαν δεν γνωρίζεις πως να πας στο Windows Update, η παρακάτω εικόνα θα σου είναι πλήρως βοηθητική.
image

Όπως μπορείς να δείς, υπάρχουν 36 προερετικές ενημερώσεις για το σύστημα μου. Πόσες όμως απο αυτές είναι πραγματικά ενημερώσεις και πόσες κάποια άχρηστη για μένα γλώσσα, η οποία βρίσκεται στη λίστα μόνο και μόνο για να με μπερδεύει; Κάνουμε κλίκ στο 36 optional Updates are available για να δούμε αναλυτικά τις διαθέσιμες ενημερώσεις.
image

Βλέποντας πιο αναλυτικά τις ενημερώσεις, διακρίνω ότι σχεδόν όλες είναι ενημερώσεις γλωσσών -βουλγάρικα, κορεάτικα, κινέζικα κτλ- που δεν με ενδιαφέρουν καθόλου, αφού ποτέ δεν θα τις εγκαταστήσω. Ας τις κρύψω λοιπόν κάνοντας δεξί κλικ επάνω στην κάθε μια, και επιλέγοντας το Hide Update. Για το παράδειγμα μας, θα κρύψω τα Βουλγάρικα τα οποία εμφανίζονται πρώτα-πρώτα στη λίστα.
image

Μόλις κάνω κλικ στο Hide Update, παρατηρώ πως το κουτάκι το οποίο βρίσκεται στα αριστερά της γλώσσας, έχει πλέον απενεργοποιηθεί και η επιλογή αυτής της γλώσσας είναι αδύνατη. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να κρύψεις όσες απο τις διαθέσιμες γλώσσες δεν επιθυμείς να εμφανίζονται στη λίστα με τις διαθέσιμες ενημερώσεις.
image

Την επόμενη φορά που θα ανοίξω το Windows Update, μπορώ να διακρίνω πως οι προερετικές ενημερώσεις έχουν μειωθεί κατα μια, και έχουν γίνει 35. Αργότερα, μπαίνοντας στην αναλυτική λίστα, μπορώ να διαπιστώσω πως τα Βουλγάρικα δεν εμφανίζονται πλεον ως διαθέσιμη γλώσσα προς εγκατάσταση.
image

Αυτό ήταν.

Τώρα ξέρεις πως μπορείς να κρύψεις τις επιπλέον ενημερώσεις των Windows 7 που δεν χρειάζεσαι, και ειδικά τις γλώσσες που είναι τόσες πολλές και σε μπερδεύουν.

Είμαι σίγουρος πως ποτέ δεν πρόκειται να τις εγκαταστήσεις όλες, και έτσι παρά να σε μπερδεύουν είναι καλύτερο να τις κρύψεις.