Πως Να Φτιάξω Και Άλλους Users Στα Windows 7;

Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια. Ψάχνω τον τρόπο με τον οποίο θα φτιάξω και άλλους users στα Windows 7.

Θέλω δηλαδή ο κάθε χρήστης του υπολογιστή να μπαίνει χρησιμοποιώντας δικό του κωδικό, σε ιδιωτικό desktop και αρχεία στο My Documents.

Ευχαριστώ πολύ.

Η απάντηση του Michel:

Είναι προτεινόμενο, σε περίπτωση που ένας υπολογιστής χρησιμοποιείτε από πολλά άτομα, ο κάθε ένας χρήστης να έχει το δικό του account. Κάτι τέτοιο είναι πολύ χρήσιμο, καθώς έτσι ο κάθε ένας μπορεί να έχει το δικό του desktop με το wallpaper και τα εικονίδια της επιλογής του, καθώς και τα δικά του προσωπικά αρχεία. Επίσης μπορεί να έχει τις δικές του ρυθμίσεις, τις δικές του αγαπημένες ιστοσελίδες στον Internet Explorer και βεβαίως τους δικούς του αποθηκευμένους κωδικούς.

Το να φτιάξουμε ένα νέο χρήστη για τα Windows 7 είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά προτού το δούμε θα μιλήσουμε για τα δύο είδη χρηστών που υπάρχουν στα Windows 7.

Τα δύο κύρια είδη χρηστών που υπάρχουν στα Windows 7 είναι ο Standard user και ο Administrator user. Σε τι διαφέρουν όμως αυτά τα δύο είδη χρηστών; Με λίγα λόγια, ο πρώτος χρήστης θα έχει περιορισμένη πρόσβαση και δυνατότητα τροποποίησης βασικών ρυθμίσεων και αρχείων του λειτουργικού συστήματος, ενώ ο δεύτερος έχει πλήρη πρόσβαση στα πάντα. Οπόταν, όταν δεν θέλουμε κάποιος χρήστης (όπως για παράδειγμα το μικρό σκανταλιάρικο παιδί μας) να πειράξει οτιδήποτε στο σύστημα μας τότε του δίνουμε δικαιώματα Standard user.

Σημείωση: Ακόμη και ο Standard user μπορεί να κάνει ενέργειες που απαιτούν δικαιώματα διαχειριστή, φτάνει να γνωρίζει το username και τον κωδικό κάποιου λογαριασμού που έχει δικαιώματα διαχειριστή. Δηλαδή, την στιγμή που θα πάει να κάνει μια ενέργεια η οποία απαιτεί πλήρη δικαιώματα, το σύστημα θα τον ενημερώνει πως δεν έχει τα απαραίτητα δικαιώματα και εάν θέλει να προχωρήσει στην αλλαγή θα πρέπει να καταχωρήσει τα στοιχεία κάποιου διαχειριστή.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να φτιάξουμε νέους χρήστες στα Windows 7.

Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε στο Control Panel του υπολογιστή μας. Έτσι κάνουμε κλικ στο Έναρξη -1- που βρίσκεται αριστερά στη μπάρα εργασιών. Ακολούθως, από το μενού που θα εμφανιστεί μπροστά μας κάνουμε κλικ στο Control Panel -2-.
image

Μόλις έχει εμφανιστεί μπροστά μας το Control Panel. Εδώ είναι που μπορούμε να βρούμε ρυθμίσεις για τα πάντα που αφορούν το σύστημα μας. Για να σε βοηθήσω καλύτερα, σε περίπτωση που το δικό σου δεν εμφανίζεται σε μορφή παρόμοια με το δικό μου, μπορείς να το αλλάξεις από το View by επιλέγοντας το Category, ακριβώς όπως βλέπεις στην παρακάτω εικόνα.
image

Τώρα που το βλέπουμε όλοι με την ίδια μορφή αυτό που θα κάνουμε είναι το εξής. Θα εντοπίσουμε την κατηγορία επιλογών User Accounts και θα κάνουμε κλικ στην υποεπιλογή με την ονομασία Add or remove user accounts.
image

Εδώ μπορούμε να δούμε όλους τους users που υπάρχουν στον υπολογιστή μας. Για να προσθέσουμε νέο χρήστη θα κάνουμε κλικ στο Create a new account που θα βρούμε στο κάτω μέρος.
image

Στη συνέχεια καλούμαστε να ονομάσουμε το νέο λογαριασμό -1-, αλλά και να δηλώσουμε τον τύπο του λογαριασμού -2-. Standard user ή μήπως Administrator; Εσύ αποφασίζεις ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περίστασης. Ακολούθως κάνουμε κλικ στο Create Account -3-.
image

Ο νέος μας λογαριασμός μόλις έχει δημιουργηθεί και μπορούμε να το δούμε στη συγκεκριμένη λίστα με τους λογαριασμούς του υπολογιστή μας. Ακόμη όμως δεν του έχουμε δώσει κωδικό -αν και δεν είναι υποχρεωτικό-. Για να του δώσουμε κάνουμε κλικ επάνω στο συγκεκριμένο account.
image

Εδώ μπορούμε να δούμε και να αλλάξουμε διάφορα στοιχεία που αφορούν τον συγκεκριμένο χρήστη. Για να του φτιάξουμε κωδικό, κάνουμε κλικ στο Create a password.
image

Ακολούθως καλούμαστε να δώσουμε δύο φορές τον κωδικό που θέλουμε για τον συγκεκριμένο χρήστη -1-. Στο τελευταίο κουτάκι βάζουμε κάτι που θα μας βοηθήσει να θυμηθούμε τον κωδικό σε περίπτωση που τον ξεχάσουμε -2-. Προσοχή στο τι θα βάλεις εδώ, καθώς θα είναι ορατό από οποιονδήποτε κάνει λάθος κωδικό στην προσπάθεια εισόδου στον συγκεκριμένο λογαριασμό. Ακολούθως κάνουμε κλικ στο Create a password -3-.
image

Ωραία, τώρα ο συγκεκριμένος λογαριασμός θα εμφανίζεται μαζί με τους υπόλοιπους κατά την έναρξη των Windows, και οποιοσδήποτε θέλει να εισέλθει στον συγκριμένο θα πρέπει να καταχωρήσει τον κωδικό που μόλις φτιάξαμε.

Τέλεια!

Ελπίζω να σε βοήθησα. Τα λέμε.