Γιατί Δεν Εμφανίζεται Το Σύμβολο '@' Πατώντας 'Shift+2';

Όταν έχω επιλεγμένη την Αγγλική γλώσσα, πατώντας shift+2 δεν μου εμφανίζει το σύμβολο @ αλλά εισαγωγικά (ʺ).

Στα Ελληνικά όμως δουλεύει μια χαρά. Τι πρέπει να κάνω για να μου εμφανίζει το σύμβολο @ και στις δύο γλώσσες;

Η απάντηση του Michel:

Αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη απορία, αφού με ένα γρήγορο ψάξιμο στο διαδίκτυο διαπίστωσα πως είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί συχνά αρκετούς άλλους κάτοικους αυτού του πλανήτη. Ευτυχώς η «λύση» είναι πολύ εύκολη και σε 3 λεπτά από τώρα θα είσαι σε θέση να το διαπιστώσεις και εσύ από μόνος σου.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι επειδή η αγγλική γλώσσα η οποία είναι επιλεγμένη στον υπολογιστή σου, είναι η τοπική αγγλική Ηνωμένου Βασιλείου ή «United Kingdom», στην οποία ο συνδυασμός των πλήκτρων shift+2 μας βγάζει το σύμβολο “. Αυτός είναι ο τρόπος που είναι προγραμματισμένα τα Windows έτσι ώστε να χειρίζονται τις συντομεύσεις πλήκτρων στο συγκεκριμένο αγγλικό πληκτρολόγιο. Για να έχεις το σωστό σύμβολο και στην αγγλική, θα πρέπει να αντικαταστήσεις τα Αγγλικά Ηνωμένου Βασιλείου με τα Αμερικάνικα Αγγλικά. Με αυτό τον τρόπο, οι συντομογραφίες του πληκτρολογίου, θα είναι οι ίδιες τόσο στο ελληνικό όσο και στο αγγλικό, αφήνοντας πίσω τα κουσούρια που κουβαλάει το αγγλικό Ηνωμένου Βασιλείου.

Μπορείς να το διαπιστώσεις και από μόνος σου, πως στον υπολογιστή σου είναι επιλεγμένα τα συγκεκριμένα αγγλικά, με τον εξής τρόπο:

Για να το διαπιστώσουμε, κάνουμε κλικ στην επιλογή γλώσσας που βρίσκεται κάτω δεξιά στην οθόνη υπολογιστή μας. Εδώ μπορούμε να δούμε όλες τις ενεργές γλώσσες που μπορούμε να πληκτρολογήσουμε αυτή την στιγμή στον υπολογιστή μας.
image

Σε αυτό το σημείο λοιπόν, θα δούμε πως θα αντικαταστήσουμε τα αγγλικά Η.Β. με την αμερικάνικη τους έκδοση.

Ας δούμε πως γίνεται αναλυτικά..

Σημείωση: Δεν μου έχεις αναφέρει το λειτουργικό σου σύστημα, οπόταν θα θεωρήσω πως χρησιμοποιείς την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows, που αυτή την στιγμή είναι τα Windows 7. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς κάποια παλαιότερη έκδοση, με λίγη προσπάθεια μπορείς να ακολουθήσεις.

Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε στο control panel. Για να πάμε εκεί κάνουμε κλικ στο κουμπί Έναρξη -1- του υπολογιστή μας, και ακολούθως κάνουμε κλικ στο Control Panel -2- έτσι ώστε να ανοίξει το συγκεκριμένο παράθυρο.
image

Αυτό που βλέπουμε τώρα μπροστά μας είναι το Control Panel, εδώ είναι που μπορούμε να βρούμε μαζεμένες αρκετές από τις ρυθμίσεις που αφορούν το λειτουργικό μας. Για να σε βοηθήσω καλύτερα, βεβαιώσου πως το παράθυρο είναι ρυθμισμένο να εμφανίζεται σε μορφή Category, ακριβώς έτσι όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
image

Αφού λοιπόν το Control Panel εμφανίζεται στην συγκεκριμένη μορφή, κάνουμε κλικ στην κατηγορία ρυθμίσεων με την ονομασία Change display language.
image

Στην καρτέλα που θα εμφανιστεί μπροστά μας, κάνουμε κλικ στο Change keyboards….
image

Ωπ.. ! Εδώ είμαστε. Πρώτα πρέπει να προσθέσουμε την νέα γλώσσα για το πληκτρολόγιο μας, έτσι κάνουμε κλικ στο Add.
image

Από αυτή την ατελείωτη λίστα γλωσσών, εντοπίζουμε τα English -United States- -> Keyboard -> US και βάζουμε τικ στο κουτάκι που βρίσκεται στα αριστερά του. Ακολούθως κάνουμε κλικ στο OK.
image

Όπως μπορούμε να δούμε, το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο έχει προστεθεί στην λίστα μας. Για να διαγράψουμε το Αγγλικό Ηνωμένου Βασιλείου, πρώτα πρέπει να το από-επιλέξουμε από τα προεπιλεγόμενα -στην περίπτωση βέβαια που είναι-. Ανάλογα με το ποια γλώσσα θέλουμε να έχουμε ως προεπιλεγόμενη κάνουμε την επιλογή μας από τις άλλες δύο.
image

Τώρα μπορούμε ελεύθερα να το διαγράψουμε, ακριβώς έτσι όπως βλέπεις στην παρακάτω εικόνα.
image

Αφού κλείσεις όλα τα ανοικτά παράθυρα, τώρα μπορείς να το δοκιμάσεις και από μόνος σου. Θα δουλεύει ακριβώς έτσι όπως το θέλεις.

Τα λέμε.