Πώς Να Απενεργοποιήσω Την Αυτόματη Δημιουργία Συντόμευσης Στον Launcher Σε Συσκευή Android 4.0.4;

Πώς Να Απενεργοποιήσω Την Αυτόματη Δημιουργία Συντόμευσης Στον Launcher Σε Συσκευή Android 4.0.4;

Θα ήθελα να σε ρωτήσω για κάτι που με προβληματίζει. Χρησιμοποιώ Android, και συγκεκριμένα την έκδοση 4.0.4. Αυτό που με απασχολεί είναι το εξής.

Κάθε φορά που κάνω εγκατάσταση μιας εφαρμογής από το μάρκετ, μου βάζει αυτόματα μια συντόμευση την κεντρική οθόνη της συσκευής μου. Επειδή δεν το χρειάζομαι αυτό, υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποιήσω την δημιουργία αυτής της συντόμευσης; Όσο και αν έχω ψάξει στις ρυθμίσεις δεν έχω βρει κάτι σχετικό.

Η απάντηση του Michel:

Αυτή η λειτουργία, είναι μια δυνατότητα που προστέθηκε στο Android απ' την έκδοση 3.1 και έπειτα.

Για να είμαι πιο συγκεκριμένος, για την συγκεκριμένη λειτουργία ευθύνεται η εφαρμογή Android Market (ή όπως ονομάζεται τώρα Google Play Store), και όχι το λειτουργικό.

Έτσι, δικαιολογημένα δεν βρήκες κάποια ρύθμιση που να ορίζει την συγκεκριμένη λειτουργία στις γενικές ρυθμίσεις του λειτουργικού.

Για να απενεργοποιήσεις την αυτόματη δημιουργία συντόμευσης στον launcher, κάθε νέας εφαρμογής που θα εγκαθιστάς μελλοντικά, θα πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις του Google Play και να αλλάξεις μια ρύθμιση.

Αυτό θα το δούμε αναλυτικά, όπως πάντα, με τη βοήθεια επεξηγηματικών εικόνων.

Αρχικά, μπαίνουμε στο Google Play, αφού η συγκεκριμένη ρύθμιση βρίσκεται στις.. απόκρυφες ρυθμίσεις της συγκεκριμένης εφαρμογής.
image

Αφού μπούμε στην συγκεκριμένη εφαρμογή, πατάμε το κουμπί Menu που βρίσκεται εξωτερικά στη συσκευή μας. Αφού το πατήσουμε, βλέπουμε στην οθόνη μας ένα μενού με επιλογές. Εμείς θα πατήσουμε στο Ρυθμίσεις, έτσι ώστε να πάμε στις ρυθμίσεις που αφορούν το Google Play Store.
image

Εδώ μπορούμε να δούμε ρυθμίσεις που αφορούν τη λειτουργία του Play Store. Επικεντρωνόμαστε στη ρύθμιση με τίτλο Αυτόματη προσθήκη Widget και αφαιρούμε το τικ στα δεξιά της, έτσι ώστε να την απενεργοποιήσουμε. Αυτή η ρύθμιση ευθύνεται για τη δημιουργία συντόμευσης κάθε νέας εφαρμογής που εγκαθιστάς.
image

Ακολουθώντας τα πιο πάνω βήματα, θα το διαπιστώσεις από μόνος σου, πως την επόμενη φορά που θα εγκαταστήσεις μια νέα εφαρμογή απ' το Google Play Store, δεν θα δημιουργηθεί αυτόματα συντόμευση στην κεντρική οθόνη του launcher σου.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Εν Κατακλείδι

Σήμερα μάθαμε πως απενεργοποιούμε την αυτόματη δημιουργία συντόμευσης στον launcher, κάθε νέας εφαρμογής που εγκαθιστούμε.

Ελπίζω να βοήθησα!

Τα λέμε ξανά σύντομα.