Πως Πληκτρολογώ Το Σύμβολο Του Ευρώ (€) Από Το Πληκτρολόγιο Μου;

Πως Πληκτρολογώ Το Σύμβολο Του Ευρώ (€) Από Το Πληκτρολόγιο Μου;

Πως μπορώ να γράφω το σύμβολο του ευρώ από το πληκτρολόγιο;

Όπως κάνω το δολάριο ($), χωρίς να πρέπει να κάνω «insert--> symbol--> ε»;

Επίσης, έχω ψάξει στο πληκτρολόγιο μου μα δεν βρήκα κάποιο πλήκτρο που να έχει επάνω του το σύμβολο του ευρώ.

Η απάντηση του Michel:

Απ' την περιγραφή που μου δίνεις καταλαβαίνω πως ψάχνεις κάποιον τρόπο με τον οποίο εύκολα και γρήγορα να μπορείς να πληκτρολογείς το σύμβολο του ευρώ στο Microsoft Office.

Αυτό το καταλαβαίνω επειδή ακολουθώντας το μενού «Insert -> Symbol», από εκεί, στην συγκεκριμένη σουίτα μπορούμε να προσθέτουμε στα κείμενα μας πολλά σύμβολα, μεταξύ των οποίων και το σύμβολο του ευρώ.

Αυτή όμως, δεν είναι η μοναδική οδός που μπορούμε να βάλουμε το συγκεκριμένο σύμβολο στα κείμενα μας.

Ίσως να σου φαίνεται απίστευτό, όμως για το συγκεκριμένο σύμβολο υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί πλήκτρων τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εμφανίσουμε το πολυαγαπημένο σύμβολο του ευρώ στα κείμενα μας.

Έτσι κι εγώ, θα σου περιγράψω δύο τρόπους με τους οποίους μπορείς να βάζεις το σύμβολο του ευρώ, όχι μόνο στο Microsoft Word, αλλά και σε όλα τα άλλα προγράμματα του υπολογιστή σου.

Τέλος, επειδή σε κάποιες περιοχές του λειτουργικού συστήματος υπάρχει πιθανότητα οι δύο πρώτοι τρόποι να μην δουλεύουν, θα σου περιγράψω και έναν τρίτο συνδυασμό πλήκτρων τον οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς ακόμη και σ' αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις.

Καλό είναι να τους μάθεις και τους τρείς, έτσι ώστε να είσαι έτοιμος σε περίπτωση που χρειαστούν.

Ας τους δούμε λοιπόν..

Συνδυασμός 1: Για να εμφανίζουμε το σύμβολο του ευρώ στα κείμενα μας, πατάμε μια φορά και ταυτόχρονα τα αριστερά πλήκτρα Ctrl και Alt στο πληκτρολόγιο μας, μαζί με το πλήκτρο Ε.
image

Συνδυασμός 2: Ο δεύτερος συνδυασμός είναι ο αγαπημένος μου καθώς περιλαμβάνει μόνο 2 πλήκτρα. Πατάμε μια φορά και ταυτόχρονα το δεξί AltGr και το πλήκτρο Ε.
image

Συνδυασμός 3: Ο τρίτος συνδυασμός είναι λιγάκι πιο περίπλοκος. Στα σίγουρα όμως θα δουλέψει ακόμη και εκεί που οι δύο προηγούμενοι θα κάνουν κουσούρια.

Κρατάμε πατημένο το αριστερό Alt στο πληκτρολόγιο μας. Καθώς το κρατάμε πατημένο, πληκτρολογούμε στην αριθμητική πλευρά του πληκτρολογίου τον αριθμό 0128. Στη συνέχεια, και χωρίς να πατήσουμε οτιδήποτε άλλο, απελευθερώνουμε το Alt. Μόλις απομακρύνουμε το δάκτυλο μας, το σύμβολο του ευρώ θα εμφανιστεί.

Αυτοί είναι οι τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείς εύκολα και γρήγορα να προσθέσεις το σύμβολο του ευρώ στα κείμενα σου. Κατά την χρήση του Microsoft Office μπορείς να επιλέξεις έναν απ' τους δύο πρώτους. Όποιον σε βολεύει καλύτερα..

Εν Κατακλείδι

Σήμερα μάθαμε να βάζουμε το σύμβολο του ευρώ μέσω του πληκτρολογίου μας.

Ενημερωθήκαμε και για τους τρεις διαθέσιμους τρόπους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιον μας βολεύει ή όποιον δουλεύει στην περίπτωση μας.

Ελπίζω να βοήθησα!

Για οτιδήποτε άλλο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου.