Γιατί Εξαφανίζονται τα Ανοικτά Παράθυρα Στα Windows 7 και Όταν Μετακινήσω το Ποντίκι Εμφανίζονται;

Γιατί Εξαφανίζονται τα Ανοικτά Παράθυρα Στα Windows 7 και Όταν Μετακινήσω το Ποντίκι Εμφανίζονται;

Καλησπέρα. Χρησιμοποιώ τα Windows 7 και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.

Κάθε φορά που ανοίγω παράθυρο με το ποντίκι και αφήνοντας το (το ποντίκι) για να χρησιμοποιήσω το πληκτρολόγιο, για να ονομάσω κάποιο φάκελο στο ίδιο παράθυρο για παράδειγμα, το παράθυρο "εξαφανίζεται" και για να επανεμφανιστεί πρέπει να κουνήσω το ποντίκι, πράγμα αρκετά εκνευριστικό.

Τί μπορώ να κάνω για να μην συμβαίνει αυτό; Ευχαριστώ.

Η απάντηση του Michel:

Αυτό είναι αρκετά παράξενο πρόβλημα.

Το σημείο που με παραξενεύει, είναι εκεί που λες πως το συγκεκριμένο πράγμα συμβαίνει κάθε φορά που αφήνεις το ποντίκι για να μετονομάσεις κάποιο φάκελο.

Το κλειδί όμως, ίσως να βρίσκεται στο γεγονός πως χρησιμοποιείς Windows 7.

Εάν το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν συνέβαινε πάντοτε, αλλά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, τότε η απάντηση μου θα ήταν πιο ξεκάθαρη.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ (και που συμβαίνει σε πολλούς), είναι το συγκεκριμένο «θέμα» να σχετίζεται με ένα νέο χαρακτηριστικό των Windows 7, με το οποίο πολλοί δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί.

Πρόκειται για το «Aero Peek».

Θα στο εξηγήσω ευθύς αμέσως.

Κάτω-δεξιά, στο τέλος της μπάρας εργασιών και ειδοποιήσεων των Windows 7, διακρίνεται ένα μικρό κουτάκι σε σχήμα ορθογωνίου.

Βάζοντας κάποιος εκεί τον κέρσορα του ποντικιού του και χωρίς να κάνει κλικ, μετά από 1-2 δευτερόλεπτα, τα ανοικτά παράθυρα «εξαφανίζονται», και φαίνεται μια περισκόπηση της επιφάνειας εργασίας.

Την έχω πατήσει κι εγώ ορισμένες φορές, βάζοντας εκεί καταλάθος το ποντίκι μου.

Εάν δεν ήξερες τη συγκεκριμένη ιδιότητα των Windows 7, τότε είναι πολύ πιθανό αυτό να εξηγεί την απροσδόκητη «εξαφάνιση» των παραθύρων σου.

Η συγκεκριμένη ιδιότητα είναι αρκετά χρήσιμη σε περιπτώσεις που δουλεύεις στον υπολογιστή και κάποιος έρθει κοντά, αλλά για κάποιο λόγο δεν θέλεις να δει το περιεχόμενο των προγραμμάτων που έχεις ανοικτά. Βάζεις τον κέρσορα εκεί και αμέσως εξαφανίζονται. Μόλις τον μετακινήσεις, τα παράθυρα επιστέφουν ακριβώς όπως ήταν προηγουμένως.

Σε περίπτωση που θέλεις να απενεργοποιήσεις τη συγκεκριμένη δυνατότητα, μπορείς πολύ εύκολα να το κάνεις.

Ας δούμε πως γίνεται..

Εδώ βλέπουμε το κουτάκι για το οποίο γίνεται λόγος. Βρίσκεται κάτω-δεξιά, ακρίβώς στο τέρμα της μπάρας εργασιών.
image

Για να το απενεργοποιήσουμε, αρκεί να κάνουμε δεξί κλικ με το ποντίκι πάνω του, και απο το μενού να ξε-επιλέξουμε το Peek at desktop. Βέβαια το κουτάκι δεν θα εξαφανιστεί, θα σταματήσει όμως να βρίσκεται σε λειτουργία αυτή η εκνευριστική - κάποτε όμως χρήσιμη - λειτουργία του.
image

Ελπίζω αυτή να ήταν η λύση στο πρόβλημα σου.

Εγώ προσωπικά, δεν θα σου πρότεινα να απενεργοποιήσεις τη συγκεκριμένη λειτουργία, αλλά να προσπαθήσεις να μην βάζεις άσκοπα το ποντίκι σου εκεί.

Σε περίπτωση όμως που κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, τότε η απενεργοποίηση του, είναι για σενα μονόδρομος.