Πως Αλλάζω Screensaver Σε Windows 7;

Πως Αλλάζω Screensaver Σε Windows 7;

Προς το παρόν δεν έχω ορίσει κάποιο screensaver για τον υπολογιστή μου. Θέλω να βάλω έναν και να τον ρυθμίσω έτσι ώστε να ξεκινάει όταν θα βρίσκομαι 5 λεπτά μακριά απ’ τον υπολογιστή μου.

Πως μπορώ να το κάνω;

Η απάντηση του Michel:

Τα Windows 7 έρχονται εφοδιασμένα με μερικά διαφορετικά screensavers τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε.

Ένας screensaver ενεργοποιείτε όταν ο υπολογιστής παραμείνει αδρανής για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η ελληνική μετάφραση είναι «προστασία οθόνης».

Τι είναι αυτό που προστατεύει και από πού πήρε την ονομασία του;

Πριν τη μαζική διάδοση των οθόνων τεχνολογίας LCD, οι υπολογιστές μας ήταν εφοδιασμένοι με οθόνες τεχνολογίας CRT.

Το συγκεκριμένο είδος οθόνης, εκτός απ’ τα πολλά άλλα μειονεκτήματα της, έχει το εξής χαρακτηριστικό.

Όταν για αρκετές ώρες προβάλλει την ίδια στατική εικόνα, τότε αυτή «αποτυπώνεται» επάνω στην οθόνη, και έτσι δημιουργείτε μια «σκιά» η οποία παραμένει μόνιμα (το επονομαζόμενο burn-in).

Η δουλειά του screensaver ήταν μετά από μερικά λεπτά αδράνειας να προβάλλει στην οθόνη διάφορα κινούμενα μοτίβα, προφυλάσσοντας έτσι την οθόνη μας απ' την καταστροφή.

Από τότε όμως, η τεχνολογία έχει προχωρήσει, και οι LCD οθόνες που έχουμε σήμερα δεν αντιμετωπίζουν αυτό τον κίνδυνο. Όμως, η παρουσία των screensaver εξακολουθεί να παραμένει στα λειτουργικά μας συστήματα, αν και χωρίς κάποια ουσιαστική χρησιμότητα. Εκτός ίσως απ' την προφύλαξη τον δεδομένων μας απο αδιάκριτα βλέμματα.

Τώρα που μάθαμε τα βασικά, ας δούμε πως θα ενεργοποιήσεις τον screensaver στο λειτουργικό σου σύστημα.

Αρχικά κάνουμε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας. Στο μενού που θα εμφανιστεί κάνουμε κλικ στο Personalize.
image

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπροστά μας, επικεντρωνόμαστε κάτω-δεξιά, όπου κάνουμε κλικ στο Screen Saver.
image

Εδώ, μπορούμε να επιλέξουμε -1- κάποιο από τα εγκατεστημένα screensavers που υπάρχουν στον υπολογιστή μας, όπως επίσης και να ρυθμίσουμε την διάρκεια αδράνειας -2- για έναρξη του συγκεκριμένου screensaver. Ακολούθως κάνουμε κλικ στο OK για να επιβεβαιώσουμε τις προτιμήσεις μας.
image

Με αυτό τον τρόπο έχουμε ενεργοποιήσει την προστασία οθόνης στον υπολογιστή μας.

Το μόνο που απομένει για να το διαπιστώσουμε είναι να αφήσουμε σε αδράνεια τον υπολογιστή μας, για το χρονικό διάστημα που έχουμε ορίσει.

Εν Κατακλείδι

Σήμερα μάθαμε πως ενεργοποιούμε την προστασία οθόνης στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας σε λειτουργικό σύστημα Windows 7. Πέρα απ' αυτό, ενημερωθήκαμε για την προέλευση της, καθώς και τον σκοπό που αρχικά εξυπηρετούσε.

Ελπίζω να βοήθησα!

Για οτιδήποτε άλλο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου.