Τι Είναι Η Siri Και Σε Τι Διαφέρει Από Τις Φωνητικές Εντολές Που Υπάρχουν Στα Κινητά Τηλέφωνα;

Τι Είναι Η Siri Και Σε Τι Διαφέρει Από Τις Φωνητικές Εντολές Που Υπάρχουν Στα Κινητά Τηλέφωνα;

Τον τελευταίο καιρό ακούω όλο και πιο συχνά για το Siri της Apple που βρίσκεται εγκατεστημένο στο iPhone 4S.

Γιατί τόσος ντόρος για αυτό το θέμα αφού όπως έχω καταλάβει πρόκειται για φωνητικές εντολές που υπάρχουν στα κινητά εδώ και χρόνια; Που είναι η καινοτομία;

Η απάντηση του Michel:

Σίγουρα δεν πρόκειται για απλές «φωνητικές εντολές». Πρόκειται για κάτι πολύ καλύτερο.

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος, πρόκειται να ξεκαθαρίσεις τι είναι η Siri και σε τι διαφέρει απ' τις απλές φωνητικές εντολές που υπάρχουν στα κινητά εδώ και χρόνια.

Η Siri λοιπόν, είναι η ολοκαίνουρια προσθήκη της Apple, η οποία βρίσκεται εγκατεστημένη στο iPhone 4S και στις νεότερες συσκευές της εταιρείας.

Πρόκειται περί εφαρμογής, η οποία αναλαμβάνει να παίξει τον ρόλο του ψηφιακού οδηγού.

Μέσω της αλληλεπίδρασης μας μαζί της, δια μέσω του λόγου, μπορούμε να λάβουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτουμε στη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Σύμφωνα με την Apple, η Siri με την πάροδο του χρόνου θα είναι σε θέση να μας δίνει καλύτερες συμβουλές και απαντήσεις, αφού η εφαρμογή είναι σε θέση να μαθαίνει και να λαμβάνει υπόψη της τις προηγούμενες μας οδηγίες, τις προσωπικές μας ρυθμίσεις αλλά και τα δεδομένα μας.

Έτσι, όσο περισσότερο το χρησιμοποιούμε, τόσο καλύτερα θα προσαρμόζει τη λειτουργία της στην προσωπικότητα μας.

Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, η Siri, είναι ένας ψηφιακός οδηγός, ο οποίος δεν περιορίζεται απλά και μόνο στο να λαμβάνει και να εκτελεί φωνητικές εντολές. Η Siri, είναι μια επαναστατική εφαρμογή, η οποία είναι σε θέση να μας δίνει απαντήσεις δια μέσω της ψηφιακής της φωνής.

Κατά τη χρήση της, δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσουμε ο,τιδήποτε αφού είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται πλήρως τον ανθρώπινο λόγο (βέβαια ακόμη δεν υποστηρίζονται τα Ελληνικά), οπόταν μπορούμε απλά να της μιλάμε σε μια απ' τις γλώσσες που «καταλαβαίνει», όπως για παράδειγμα τα Αγγλικά, τα Γαλλικά αλλά και άλλες γλώσσες που προσθέτονται κατα καιρούς με κάθε αναβάθμιση.

Οι ευκολίες που μπορεί να μας παρέχει η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι πραγματικά μοναδικές.

Μπορούμε να την «διατάξουμε» να μας ορίσει μια υπενθύμιση στο ημερολόγιο μας, να ψάξει για καταστήματα και για επιχειρήσεις στην περιοχή μας, να ανοίξει μια εφαρμογή που έχουμε στο iPhone μας, να μας πει τι καιρό θα κάνει αύριο στην πόλη μας, είτε ακόμη να πληκτρολογήσει και να στείλει ένα sms στον παραλήπτη που θα υποδείξουμε.

Όλα αυτά, χρησιμοποιώντας απλά και μόνο τη φωνή μας.

Βέβαια, παρά την θαυμάσια πρόοδο της τεχνολογίας, η αλήθεια είναι πως εξακολουθεί να χρειάζεται να αγγίξουμε την οθόνη σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα πριν και αφότου «μιλήσουμε».

Το βέβαιο είναι πως βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας επαναστατικής αλλαγής στη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων, όπου η οθόνη αφής θα είναι περιττή ή τουλάχιστον λιγότερο χρήσιμη.

Ίδωμεν!

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις απο πολύ κοντά!