News Corner

Όλα τα άρθρα
  • Το Google Street View έφτασε και στην Ελλάδα!

    Το Google Street View έφτασε και στην Ελλάδα!Η 5η Ιουνίου 2014 καταγράφετε επίσημα ως η μέρα έναρξης λειτουργίας του Google Street View και στην Ελλάδα.

    Έτσι τώρα, μπορούμε να απολαύσουμε φωτογραφίες 360 μοιρών απ’ όλη την επικράτεια της χώρας. Μπορούμε να βρεθούμε σε οποιοδήποτε σημείο, και να αντικρίσουμε τη θέα ακριβώς όπως θα το κάναμε απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου μας. Μπορούμε να εξερευνήσουμε περιοχές που δεν έχουμε επισκευθεί, ή περιοχές που σκοπεύουμε να επισκευθούμε στο άμεσο μέλλον.

    Ας μη χάνουμε καιρό λοιπόν, αφού το Google Street View βρίσκεται ενσωματωμένο στο Google Maps και μας περιμένει για να το περιεργαστούμε.

  • Το eBay ζητά απο τους 128 εκατομμύρια χρήστες του να αλλάξουν τον κωδικό τους λόγο κυβερνοεπίθεσης

    Το eBay ζητά απο τους 128 εκατομμύρια χρήστες του να αλλάξουν τον κωδικό τους λόγο κυβερνοεπίθεσηςΔεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για κλοπές προσωπικών δεδομένων έπειτα από μια κυβερνοεπίθεση.

    Θύμα αυτή τη φορά, το παγκόσμιας φήμης eBay. Όπως ανακοινώθηκε, δεν έχουν κλαπεί δεδομένα πληρωμών, όπως για παράδειγμα αριθμοί πιστωτικών καρτών. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως τα δεδομένα που έχουν κλαπεί δεν είναι σημαντικά.

    Συγκεκριμένα, έχουν κλαπεί δεδομένα όπως: Όνομα χρήστη, κωδικός (κρυπτογραφημένος), e-mail, διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου και ημερομηνία γέννησης. Εμείς, ως χρήστες, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προβούμε άμεσα σε αλλαγή του κωδικού μας τόσο στο eBay, όσο και σε όλες τις άλλες υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε τον ίδιο συνδυασμό username/email/ κωδικού.

    Δεν πρέπει να μας εφησυχάζει το γεγονός πως οι κωδικοί ήταν κρυπτογραφημένοι, αφού η αποκρυπτογράφηση τους από έμπειρους χάκερ, είναι απλά θέμα χρόνου.

https://www.daskalemata.gr/components/com_mikro/images/up/s1/
https://www.daskalemata.gr/inner.php/news/
1