Τι Είναι το «Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο»;

Τι Είναι το «Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο»;

Στη φόρμα εγγραφής του Facebook, ένα πεδίο που μου ζητείτε να συμπληρώσω για να γραφτώ ονομάζετε «Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο».

Τί είναι το «Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο»; Τι πρέπει να βάλω εκεί;

Σάκης.

Η απάντηση του Michel:

Το «Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο» είναι ακριβώς αυτό που έρχεται στο μυαλό κάποιου ακούγοντας για πρώτη φορά αυτή την ονομασία.

Ο αγγλικός όρος για αυτό το πράγμα που ονομάζουμε στα Ελληνικά «Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο» είναι 'electronic mail'. Ή εν συντομογραφία 'e-mail' ή πιο απλά 'email'.

Ένα email είναι περίπου ότι στην πραγματικότητα η διεύθυνση του σπιτιού σου, στην οποία λαμβάνεις γραπτή αλληλογραφία. Μπορούμε επίσης να το παρομοιάσουμε με μια ταχυδρομική θυρίδα.

Η διαφορά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πως όλα γίνονται ηλεκτρονικά, ταχύτατα, και χωρίς περιορισμό στον αριθμό των λογαριασμών email που μπορεί κάποιος να αποκτήσει.

Κάθε λογαριασμός email αποτελείτε απο μια «ηλεκτρονική διεύθυνση». Την διεύθυνση αυτή την δημοσιοποιούμε σε όλους όσους θέλουμε να μας στέλνουν ηλεκτρονική αλληλογραφία στο συγκεκριμένο email.

Επίσης, συνήθως μας ζητείτε την στιγμή της εγγραφής σε ιστοσελίδες (π.χ. Facebook).

Η απόκτηση λογαριασμού email δεν είναι δύσκολη υπόθεση, ούτε απαιτούνται χρήματα.

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι στο διαδίκτυο που μας το προσφέρουν εντελώς δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή εγγραφή.

Οι δύο πιο γνωστοί πάροχοι δωρεάν email στο διαδίκτυο είναι η Microsoft που μας προσφέρει το Outlook, και η Google που μας προσφέρει το Gmail. Υπάρχει επίσης και η Yahoo που μας προσφέρει το Yahoo Mail.

Αποκτώντας ένα Outlook η ηλεκτρονική σου διεύθυνση θα είναι της μορφής '[email protected]' ή '[email protected]'.

Αντίστοιχα εάν εγγραφείς στο Gmail το email σου θα είναι της μορφής '[email protected]'.

Στο Yahoo Mail μπορείς να αποκτήσεις email της μορφής '[email protected]' ή '[email protected]'.

Βέβαια στο Outlook υπάρχει τρόπος για να αποκτήσεις email με περισσότερες καταλήξεις, όμως αφού είσαι αρχάριος καλύτερα να μη σε μπερδέψω περισσότερο.

Μπροστά απ' το σύμβολο '@' (στη θέση του username) μπορείς να τοποθετήσεις όποια λέξη εσύ θέλεις, φτάνει ομως αυτή η λέξη να μην έχει ήδη επιλεγεί απο κάποιον άλλο χρήστη.

Αφού ολοκληρώσεις την εγραφή, η αλλαγή της διεύθυνσης email είναι αδύνατη εκτός αν φτιάξεις νέο λογαριασμό email.

Εν Κατακλείδι

Σήμερα μάθαμε τι είναι το «Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο». Μάθαμε επίσης, τους κυριότερους πάροχους που μας το προσφέρουν δωρεάν.

Ενημερωθήκαμε για τη χρησιμότητα του, καθώς και για τα πλεονεκτήματα του σε σύγκριση με το παραδοσιακό ταχυδρομείο.

Διαπιστώσαμε πόσο απαραίτητο είναι στις μέρες μας, αφού χωρίς αυτό, η εγγραφή σε ιστοσελίδες είναι σχεδόν αδύνατη. 

Τι περιμένεις λοιπόν;

Απόκτησε κι εσύ ένα, σήμερα!