Πως Μπορώ να Αποθηκεύσω Ένα Email σε Αρχείο .doc του Word Μέσω Του Gmail μου;

Πως Μπορώ να Αποθηκεύσω Ένα Email σε Αρχείο .doc του Word Μέσω Του Gmail μου;

Θέλω να αποθηκεύσω μερικά απ' τα email που έχω παραλάβει στο email μου, σε αρχεία Word του Office.

Το email που χρησιμοποιώ είναι το Gmail.

Η απάντηση του Michel:

Αυτή η δυνατότητα υπάρχει, και προσφέρεται στους χρήστες του Gmail. Όμως, αρχικά είναι απενεργοποιημένη στο λογαριασμό μας. Για να μπορέσουμε να την χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει πρώτα να την ενεργοποιήσουμε.

Αυτή η δυνατότητα βρίσκεται στα «Εργαστήρια Gmail» (Gmail Labs στα αγγλικά). Αυτό σημαίνει πως ανα πάσα στιγμή μπορεί να καταργηθεί!

Σίγουρα τώρα θα αναρωτιέσαι, τι είναι τα «Εργαστήρια Gmail» και γιατί μπορεί να καταργηθεί αυτή η δυνατότητα ξαφνικά;

Στα «Εργαστήρια Gmail» μπορούμε να βρούμε διάφορες πειραματικές λειτουργίες του Gmail οι οποίες επειδή βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, δεν είναι αρχικά ενεργοποιημένες στο λογαριασμό μας. Για να τις χρησιμοποιήσει κάποιος θα πρέπει πρώτα να τις ενεργοποιήσει.

Κάποιες απο αυτές ίσως ακόμη να μην λειτουργούν 100% σωστά, άλλες μπορεί να καταργηθούν ή να εξαφανιστούν στα ξαφνικά.

Ορισμένες απο αυτές μετά απο κάποιο διάστημα, αν εξελιχτούν και κριθεί ότι αξίζει, τότε θα περάσουν στο επόμενο στάδιο όπου θα είναι ενεργοποιημένες εξ αρχής σε όλους τους χρήστες του Gmail.

Η δυνατότητα του να αποθηκεύεις ένα email σε αρχεία .doc βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο έτσι πρώτα να την ενεργοποιήσεις.

Το σημερινό μας βοήθημα χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα μάθουμε που ακριβώς πρέπει να πάμε στις ρυθμίσεις για να ενεργοποιήσουμε αυτή την πειραματική δυνατότητα. Στη συνέχεια θα μάθουμε πως να αποθηκεύουμε κάποιο email σε αρχείο .doc του Microsoft Office. Αυτό θα είναι το δεύτερο μέρος του βοηθήματος.

Το πρώτο μέρος: Πως να ενεργοποιήσουμε αυτή την πειραματική λειτουργία του Gmail.

Αφού μπούμε στο Gmail μας, κάνουμε κλίκ στις Ρυθμίσεις που βρίσκονται πάνω και δεξιά, ακριβώς όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
image

Τώρα βρισκόμαστε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού μας. Η ρύθμιση που μας ενδιαφέρει βρίσκεται στο tab Εργαστήρια που είναι η πρότελευταία επιλογή απ το μενού. Κάνουμε κλίκ εκεί.
image

Τότε θα δούμε μπροστά μας σε μία λίστα όλες τις πειραματικές λειτουργίες των Εργαστηρίων του Gmail με μια περιγραφή για την κάθε μια. Η λειτουργία που μας ενδιαφέρει ονομάζεται Δημιουργία Εγγράφου -στα αγγλικά, Create Document-. Αφού την βρούμε, επιλέγουμε το Ενεργοποίηση που βρίσκεται στα δεξιά της.
image

Ως τελευταίο βήμα για το πρώτο μέρος του βοηθήματος μας, πηγαίνουμε στο τέρμα κάτω στη λίστα και κάνουμε κλικ στο Αποθήκευση Αλλαγών έτσι ώστε να γίνει αποθήκευση των επιλογών μας.
image

Μόλις έχουμε ενεργοποιήσει αυτή τη δυνατότητα στο Gmail μας. Αφού κάναμε κλικ στο 'Αποθήκευση Αλλαγών', θα μεταφερθούμε στο Inbox μας όπου και είμαστε έτοιμοι να αποθηκεύσουμε το πρώτο μας email σε αρχείο .doc του Office.

Το δεύτερο μέρος: Πως να αποθηκεύσουμε ένα email σε αρχείο .doc του Office.

Τώρα πλέον, αφού ανοίξουμε καποιο email για ανάγνωση, στα δεξιά και πάνω απ τις διαφημίσεις θα δούμε πως έχει προσθεθεί η επιλογή Δημιουργία Εγγράφου. Αν θέλουμε να μετατρέψουμε το συγκεκριμένο email σε αρχείο .doc, τότε δεν έχουμε παρά να κάνουμε κλικ εκεί.
image

Τότε θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο όπου πρέπει να περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα για να γίνει η επεξεργασία του email μας. Η διαδικασία θα κρατήσει μερικά δευτερόλεπτα..
image

..και ακολούθως θα μεταφερθούμε στον online επεξεργαστή αρχείων document του Google. Για να το πάρουμε σε μορφή .doc στον υπολογιστή μας δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε την εξής πορεία απ το μενού που βρίσκεται ακριβώς πάνω. Κάνουμε πρώτα κλίκ στο File, μετά πάμε στο Download File As, και τελικώς κλικ στο Word. Είναι αρκετά απλό και η παρακάτω εικόνα θα σε βοηθήσει σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι.
image

Μόλις κάνουμε κλικ στο Word, το αρχείο μας θα εμφανιστεί για κατέβασμα. Η διαδικασία για να το κατεβάσουμε είναι ακριβώς η ίδια όπως όταν κατεβάζουμε οποιοδήποτε αρχείο.
image

Πλέον το αρχείο βρίσκεται στον φάκελο του υπολογιστή μας που το έχουμε αποθηκεύσει, και είναι διαθέσιμο και έτοιμο για να το ανοίξουμε με το Office μας !
image

Αυτό ήταν όλο. Ελπίζω να βοήθησα.

Για οτιδήποτε άλλο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου.