Πως Θα Καταλάβω Αν Κάποιος Μπαίνει Στο Gmail Μου;

Πως Θα Καταλάβω Αν Κάποιος Μπαίνει Στο Gmail Μου;

Υποψιάζομαι πως κάποιος μπαίνει στο Gmail μου, εν άγνοια μου.

Τις τελευταίες ημέρες έχω παρατηρήσει κάποια emails τα οποία βρέθηκαν μαρκαρισμένα ως «διαβασμένα», χωρίς όμως να τα έχω διαβάσει ποτέ. Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσω εάν κάποιος άλλος μπαίνει στο Gmail μου;

Η απάντηση του Michel:

Ευτυχώς η Google δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια του λογαριασμού μας, και αυτό δεν αφορά μόνο το Gmail, αλλά όλες τις υπηρεσίες που μας προσφέρει.

Όσον αφορά το Gmail, η Google μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε με κάθε λεπτομέρεια, όλες τις τελευταίες συνδέσεις που έχουν γίνει στο ταχυδρομείο μας.

Αυτό γίνεται μέσω της «τελευταίας δραστηριότητας λογαριασμού».

Στη συγκεκριμένη περιοχή μπορούμε να δούμε πότε ακριβώς προσπελάστηκε η αλληλογραφία μας είτε μέσω κάποιου browser, είτε μέσω μιας εφαρμογής POP, είτε ακόμη μέσω μιας κινητής συσκευής.

Επιπλέον, μπορούμε να δούμε την διεύθυνση IP μέσω της οποίας έγινε η σύνδεση, την τοποθεσία (στο περίπου), αλλά και την ακριβή ημερομηνία και ώρα.

Που τα βρίσκουμε όλα αυτά;

Αυτό θα το μάθουμε αμέσως.

Αφού μπούμε στο Gmail μας, κάνουμε scroll προς τα κάτω. Στο τέρμα της σελίδας, στο δεξιά μέρος παρατηρούμε την Πρόσφατη δραστηριότητα λογαριασμού. Εκεί μπορούμε να δούμε πριν πόση ώρα έχει προσπελαστεί το Gmail μας για τελευταία φορά. Κάνουμε κλικ στο Λεπτομέρειες για να μάθουμε περισσότερα.
image

Στο παράθυρο που έχει ανοίξει μπροστά μας, μπορούμε με ευκολία να διακρίνουμε όλα τα στοιχεία που αναφέραμε προηγουμένως. Παρατηρώντας προσεκτικά την πρόσφατη δραστηριότητα, μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις εάν κάποιος άλλος έχει συνδεθεί στο Gmail σου.
image

Εάν παρατηρήσεις οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, τότε είναι καλό να προβείς άμεσα σε αλλαγή του κωδικού σου.

Αυτό όμως, ίσως να μην λύσει οριστικά το πρόβλημα, αφού υπάρχει κι ένα σενάριο που λέει πως μπορεί κάποιος να έχει «ανοίξει» τα email σου χωρίς να ξέρει τον κωδικό σου!

Αυτό μπορεί να γίνει εάν κάποιος έχει πρόσβαση στον υπολογιστή ή στο κινητό σου, όταν αυτά είναι ήδη συνδεδεμένα στο Gmail.

Σε αυτή την περίπτωση, η αλλαγή του κωδικού δεν πρόκειται να βοηθήσει και πολύ… σωστά;

Εν Κατακλείδι

Σήμερα μάθαμε πως μπορούμε να δούμε όλες τις τελευταίες προσπελάσεις που έχουν γίνει στο Gmail μας. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε εαν μια συσκευή έχει συνδεθεί στο λογαριασμό μας χωρίς την άδεια μας. Επίσης, μπορούμε να παρατηρήσουμε την ακριβή ώρα που έχει γίνει η κάθε σύνδεση, ακόμη και εαν πρόκειται για τον υπολογιστή μας.

Ελπίζω να βοήθησα!

Για οτιδήποτε άλλο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου.